Mencipta kelainan, stesen televisyen TV AlHijrah memberikan ganjaran buat 180 penonton setia mereka dengan menaja tambang balik kampung sempena perayaan Hari Raya Aidilfitri yang dijangka disambut pada 22 April ini.

Program tanggungjawab sosial korporat (CSR) ini akan melalui rangkaian jalan raya di utara, selatan dan timur iaitu Perlis, Johor, Kelantan dan Terengganu untuk balik kampung.

Ketua Pegawai Eksekutif TV AlHijrah, Namanzee Harris berkata, perjalanan pertama AlHijrah On The Bus akan berlepas pada Jumaat, 14 April ke Perlis, Johor, Kelantan dan Terengganu.

Stesen TV Peka, Taja 180 Penonton Balik Kampung Naik Bas Sambut Raya! Stesen TV Peka, Taja 180 Penonton Balik Kampung Naik Bas Sambut Raya!

“Bagaimanapun kami belum putuskan apa pengisian untuk penumpang bas sepanjang perjalanan mungkin taranum dan sebagainya.

“Namun kami berharap ada selebriti atau pempengaruh yang ikut sekali bersama, tujuan awal AlHijrah On Bus adalah memperkenalkan jenama ini di pelosok kampung.

IKLAN

“Buat promo siapa yang hendak balik hantar komen kepada TV AlHijrah, kita akan temubual sikit tengok status kehidupannya kerana fokus kami adalah mereka yang tidak berkemampuan,” katanya kepada MH.

Namanzee ditemui majlis pelancaran Kempen Ramadan 1444H TVAlHijrah bertemakan kempen Imarahkan Ramadan #EratkanJalinan di Zebra Square, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Stesen TV Peka, Taja 180 Penonton Balik Kampung Naik Bas Sambut Raya!

IKLAN

Untuk tujuan itu, TV AlHijrah telah bekerjasama dengan Mara Liner Sdn Bhd yang memperuntukkan sebanyak empat buah bas bagi menyemarakkan lagi kempen tersebut.

Turut dilancarkan program CSR, Skuad Bubur Lambuk TV AlHijrah menggunakan khidmat 15 penunggang motosikal yang akan buat edaran sebanyak seribu bungkusan bubur lambuk di lima lokasi tumpuan ramai Kuala Lumpur dan Selangor.

Antara lokasi dikenalpasti adalah Hospital Besar Kuala Lumpur, stesen LRT, UiTM Shah Alam, stesen bas Kajang dan Masjid Usman Zaid.

IKLAN

Pada majlis sama, beliau turut mengumumkan 17 rancangan baharu dan istimewa genre dokumentari, bual bicara, masakan, kerohanian, drama, telefilem, hiburan Islamik dan filem.

Keseluruhan 29 jam penerbitan diperuntukkan untuk Ramadan antaranya adalah Peristiwa Ramadan, Rehlah Roh Haramain, Khatam al Quran Perdana, Cinta Ilmu Istimewa Ramadan, Cinta Ilmu Qiam, Kerusi Lipat, Ihya Ramadan, Camca Ramadan, Camca Viral, Assalamualaikum Sahur, Sembang Moreh dan Matahati Madani.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI