“Saya Ni Artis Tetapi Tidak Meminta-Minta Pun Bantuan…,” – Mohd Mentor Cari Rezeki Bawa Grab Atau MyCar Jika Tiada ‘Job’ Menyanyi

Penyanyi yang juga Juara program Mentor musim keempat, Mohd akui dirinya akan terus mencari rezeki dengan bekerja sebagai pemandu e-hailing seperti Grab atau MyCar sekiranya tiada jemputan undangan nyanyian.

Mohd seperti yang dititipkan menerusi Instagram menambah, dia juga tidak meminta bantuan dari kerajaan kerana sedia sedar, ada individu yang lebih layak dibantu.

“Hi, saya mohamad juara mentor 4,okay. Saya ni artis tetapi saya tidak meminta minta pun bantuan dekat kerajaan kerana saya sedar ada orang lebih layak lagi memerlukan bantuan.

“Walaupun kehidupan ini tidak selalunya indah itu yg membuat saya terus berusaha mencari rezeki untuk keluarga kerana saya masih mampu lagi dan kuat.

“Kadang bila tiada job untuk show, saya akan buat ehailing seperti Grab, Mycar dan sebagainya. Sy tak malu pun bawa Grab sebab rezeki itu ada dimana2 yg penting usaha,” tulisnya.

IKLAN

Mohd yang kini menggunakan nama komersial,  Mimn, turut memberitahu dia seronok terlibat dalam ehailing kerana dapat bertemu dengan ramai orang.

Dia pada masa sama turut berkongsi mengenai hakikat kehidupan.

“Seronok bawa ehailing ni jumpa macam2 orang. Kalau ada penumpang nk saya menyanyikan lagu boleh je yg penting anda terhibur dan sampai ke destinasi yg hendak dituju. Jangan lupa bagi 5 bintang ya.

“Hidup ini jangan sombong, tak rugi pun rendah diri kerana kehidupan ini ibarat roda yg berpusing. Kadang diatas kadang dibawah. Orang cerdik boleh salah, orang pintar boleh gagal dan orang hebat pun boleh jatuh.

“Arwah abah saya pernah pesan , kalau tak boleh memberi jangan la kita meminta2 cuba berusaha dulu inshaAllah akan dipermudahkan.

“Saya dah lama gile susah sebelum PKP lagi tak pernah pun minta “bantuan khusus”.

IKLAN

“Terima kasih kerajaan Malaysia duit keluarga dapat, ehailing dapat dan macam2 lagi itu pun dah bersyukkur sangat. bersyukur akan membawa kita kepada jalan kemudahan,” katanya lagi.

View this post on Instagram

Hi, saya mohamad juara mentor 4,okay. Saya ni artis tetapi saya tidak meminta minta pun bantuan dekat kerajaan kerana saya sedar ada orang lebih layak lagi memerlukan bantuan. . Walaupun kehidupan ini tidak selalunya indah itu yg membuat saya terus berusaha mencari rezeki untuk keluarga kerana saya masih mampu lagi dan kuat. . . kadang2 bila tiada job untuk show, saya akan buat ehailing seperti Grab, Mycar dan sebagainya. Sy tak malu pun bawa Grab sebab rezeki itu ada dimana2 yg penting usaha. . Seronok bawa ehailing ni jumpa macam2 orang. Kalau ada penumpang nk saya menyanyikan lagu boleh je yg penting anda terhibur dan sampai ke destinasi yg hendak dituju. Jangan lupa bagi 5 bintang ya 😅. . Hidup ini jangan sombong, tak rugi pun rendah diri kerana kehidupan ini ibarat roda yg berpusing. Kadang diatas kadang dibawah. Orang cerdik boleh salah, orang pintar boleh gagal dan orang hebat pun boleh jatuh. . Arwah abah saya pernah pesan , kalau tak boleh memberi jangan la kita meminta2 cuba berusaha dulu inshaAllah akan dipermudahkan.. . Saya dah lama gile susah sebelum PKP lagi tak pernah pun minta "bantuan khusus".. 🤣 . Terima kasih kerajaan Malaysia duit keluarga dapat, ehailing dapat dan macam2 lagi itu pun dah bersyukkur sangat. bersyukur akan membawa kita kepada jalan kemudahan. #stayathome #covid19 #artiske?

A post shared by MOHD MENTOR (@mimn_official) on

Terdahulu, Mohd atau nama sebenarnya, Mohamad Izwan Mohamad Nor menjadi juara bagi program hiburan realiti itu di bawah didikan Ziana Zain kira-kira 10 tahun lalu.

Foto: Instagram Mohd Mentor