Penyanyi dan ushawan, Datin Alyah yang bakal berangkat ke tanah suci, pada esok hari mengakui pemergiaannya kali ini membawa 1001 rasa yang bercampur baur.

Tidak hanya mahu mendoakan akan kesejahteraan dirinya semata, malah penyanyi yang kini popular menerusi lagu Jutaan Purnama itu sudah pasang niat mahu mendoakan yang terbaik selain turut bercita-cita mahu khatam al-Quran di tanah suci.

“Ini merupakan kali ketiga saya dijemputNya ke sana bagi menunaikan umrah dan kali ini, saya berniat mahu khatam Al-Quran bila berada di sana nanti, insyAllah…

“Alhamdulillah, mohon juga dipermudahkan segalanya. Maafkan salah silap dan semoga kita menjadi individu yang lebih baik, positif,” katanya ketika dihubungi MH.

Ditanya apakah doanya di hadapan kaabah nanti, penyanyi asal Gelang Patah, Johor itu tiada apa yang mahu dipintanya selain kesejahteraan diri, keluarga dan sahabat handai.

IKLAN

“Sudah pasti saya mahu doakan dan bermohon yang terbaik dariNya, juga buat keluarga serta kawan-kawan. Sokongan dan galakan mereka dari awal hingga kini begitu menyentuh hati. Soal peribadi atau sebarang cerita sensasi saya tinggalkan, hanya mahu fokus dan tunai umrah dengan hati yang tenang. Doa-doakan,” katanya lagi.

Terdahulu, Alyah turut menukilkan coretan di Instagram semperna pemergiaannya ke sana.

“Gambar ini di Ambil 7 tahun lepas Semasa umrah saya yg ke 2.Gambar yg menyimpan beribu kenangan terindah diberi oleh Allah swt.

IKLAN

“Dan Esok saya akan berangkat ke tanah suci bagi menunaikan umrah.Kepada semua keluarga,saudara mara,sahabat handai,peminat jg pengikut dan sesiapa saja yg mengenali saya.

“Serendah rendah hati saya memohon ke ampunan atas segala salah silap saya dan atas segala apa pun jenis kekurangan yg datang dari saya.Harap dapatla dimaafkan.

“Saya juga meminta dihalakan apa pon yg termakan terminum atau terambil. Terima kasih semua. Yg buruk itu dari saya dan sempurna itu hanya dari Allah SWT, tulis Alyah panjang lebar.

IKLAN

Semoga Alyah dan para rombongan lain dipermudahkan dan moga mendapat umrah yang mabrur, amin.

Foto: Instagram Datin Alyah