“Lain Sangat Pembawakan Hero Tu…,” – Rasa Loya Kalau Dekat Dengan Suami, Hafiz Mahamad Umum Isteri Hamil Lagi!

Usahawan, Hafiz Mahamad memaklumkan isterinya yang juga merupakan selebriti media sosial, Syafiqah Aina kini sedang hamil anak kedua mereka.

Bagaimanapun, Hafiz memberitahu, isterinya itu mengalami alahan yang agak pelik apabila dia dikatakan akan mudah berasa loya sekiranya berhampiran dengan suaminya itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

“Lain sangat Pembawakan hero dalam perut tu. Sian mummy. Alhamdulilah hero yg kuat

“Lately ni, Kalau saya nak manja/duduk dengan Ainaa. Isteri saya akan muntah teruk, dia tak boleh tengok saya rapat dengan dia. Pening saya,” tulisnya di Instagram.

Katanya lagi, meskipun jadual kerjanya agak padat, namun, dia akan tetap akan meluangkan masanya untuk menemani isterinya menjalani pemeriksaan doktor.

“Dari dulu, kalau isteri pregnant. Saya promise dkt dia, “saya takkan pernah skip untuk teman dia pergi checkup”.

IKLAN

“Harini saya bergerak tour 1 Malaysia jumpa dan train usahawan Ainaa. Ini rutin setiap tahun dan saya kena ada untuk mereka, ini tanggungjawab. Mungkin puasa nnt pun saya berada di Indonesia

“Kalau terjumpa sahabat yang memerlukan, saya akan turun untuk bantuan juga. Saya bawa semangat anak saya,” kongsinya lagi.

Dalam pada itu, bapa kepada seorang cahaya mata ini turut memaklumkan meskipun agak berat baginya untuk berjauhan dengan isteri, namun dia tetap percaya ini adalah salah satu pengorbanan demi kebahagiaan masa hadapan mereka.

“InsyaAllah, busy macam mana pun saya usaha untuk balik sekejap teman isteri checkup. Saya tahu, bukan senang mummy nak lalui fasa pregnant ni

“InsyaAllah, isteri Abang kuat. Abang kerja dulu ya sayang 2-3 minggu ni. Raisya & Rayqal. Jaga mummy baik baik. ‘Kejayaan Demi Kebahagiaan’,” akhirinya.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen kagum dengan perkongsian tersebut selain turut menitipkan ucapan tahniah buat Hafiz dan Syafiqah.

“Semoga suami saya kelak sayang saya macam Hafiz Mahamad sayang isteri dia.

“Semoga Aina dilindungi olehnya. Kuat dan lalui momen yang indah sepanjang pregnant ini.

“Semoga Allah sentiasa permudahkan urusan Abang Hafiz dan Kak Syafiqah.

IKLAN

“Wah, tahniah Syafiqah. Semoga awak dan baby selamat dan sentiasa sihat. Amin.

“Semoga sentiasa dimurahkan rezeki dan dilindungi daripada segala penyakit yang merbahaya,” antara komen-komen netizen di laman Instagram.

Sekadar informasi, Hafiz dan Aina telah mendirikan rumah tangga pada tanggal 24 November 2017.

Hasil perkahwinan tersebut, pasangan ini telah dikurniakan seorang cahaya perempuan Raisya Narisa, 4 tahun.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber: Instagram Hafiz Mahamad