Pelakon Linda Hashim telah memuat naik sekeping gambar menerusi akaun Instagram miliknya.

Linda atau nama sebenarnya, Norhazlinda Hashim mengimbau memori dalam bentuk gambar kedua-dua orang tuanya.

Di samping itu, pelakon yang berusia 34 tahun itu telah meluahkan kata-kata yang menyentuh hati peminat.

“MY PARENTS mama..masyaallah..mlm tdi mimpi arwah mama tanya kabar saya..padahal dah belas tahun tak mimpi dia.smlm dia dtg dlm mimpi mlm jumaat bulan ramadhan..

“mungkin mmg dia dtg tgk anak2 dia kot wallahualam.terima kasih mama kerana melahirkan saya dari gelapnya rahimmu hingga terangnya dunia ni.

“kepada semua yg baca caption ni,hargailah ibu korg sementara dia masih ada..muliakan ibu korg kerana ibu adalah insan yg dimuliakan oleh allah s.w.t.

IKLAN

“beruntung org yg masih ada ibu kerana dapat doa dari ibu kandung korg dimana doa ibu tiada hijab langsung sampai ke sana..

“sy sempat bersama ibu sy hingga umur sy 16tahun saja.belum puas bermanja dgn dia belum cukup membalas jasa dia belum sempat memberi dia kesenangan dan belum sempat bagi apa2 kat dia.alfatihah Zurina bt Ariff

“abah..selamat ulang tahun abah yg ke 60th..alhamdulillah masih bersama abah hingga ke hari ini..semoga abah diberi kesihatan yg baik dipanjangkan umur di limpah ruahkan rezeki abah..

IKLAN

“walaupun abah jauh di kampung tp angah tetap ingat abah dan nama abah sentiasa ada dalam doa angah.”tulisnya.

View this post on Instagram

MY PARENTS mama..masyaallah..mlm tdi mimpi arwah mama tanya kabar saya..padahal dah belas tahun tak mimpi dia.smlm dia dtg dlm mimpi mlm jumaat bulan ramadhan..mungkin mmg dia dtg tgk anak2 dia kot wallahualam.terima kasih mama kerana melahirkan saya dari gelapnya rahimmu hingga terangnya dunia ni.kepada semua yg baca caption ni,hargailah ibu korg sementara dia masih ada..muliakan ibu korg kerana ibu adalah insan yg dimuliakan oleh allah s.w.t.beruntung org yg masih ada ibu kerana dapat doa dari ibu kandung korg dimana doa ibu tiada hijab langsung sampai ke sana..sy sempat bersama ibu sy hingga umur sy 16tahun saja.belum puas bermanja dgn dia belum cukup membalas jasa dia belum sempat memberi dia kesenangan dan belum sempat bagi apa2 kat dia.alfatihah Zurina bt Ariff abah..selamat ulang tahun abah yg ke 60th..alhamdulillah masih bersama abah hingga ke hari ini..semoga abah diberi kesihatan yg baik dipanjangkan umur di limpah ruahkan rezeki abah..walaupun abah jauh di kampung tp angah tetap ingat abah dan nama abah sentiasa ada dalam doa angah.

A post shared by Linda Hashim (@lindabeego) on

Dalam pada itu, Linda turut menasihati kepada peminatnya untuk sentiasa menyayangi dan menghargai insan yang bergelar ibu.

IKLAN

Rata-rata peminat turut bersetuju dengan nukilan ibu kepada tiga cahaya mata itu.

“Hargailah Ibu Korang Sementara Masih Ada,”- Linda Hashim Mimpi Arwah Malam Jumaat Ramadan

Foto : Instagram Linda Beego