“Bukan Dituju Pada Isteri…,” – Saling ‘Unfollow’ Di IG, Aliff Syukri Lancar Lagu Cuba Bahagia Tuju Pada Siapa?

Usahawan kosmetik sensasi, Datuk Seri Aliff Syukri menafikan dakwaan rumah tangganya bermasalah sebagaimana yang digembar-gemburkan semua pihak.

Hasil tinjauan MH, keduanya sudah tidak saling mengikuti isterinya lagi, Datin Seri Shahida di Instagram.

Aliff, 33, menjelaskan, hubungan rumah tangganya bersama isteri baik-baik sahaja.

“Tak ada apa-apa yang berlaku antara kami, kami bahagia. Saya bahagia dengan perkahwinan, dengan anak-anak saya…kami bahagia.

“Saya tak nak sentuh mengenai keluarga saya,” katanya ketika ditemui sewaktu sidang media pelancaran lagu Cuba Bahagia di Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor.

Sementara itu, Aliff mengambil pendirian untuk tidak mengulas mengenai kedua-duanya yang tidak lagi mengikuti akaun Instagram masing-masing .

IKLAN

“Tiada komen,” jawab Aliff ringkas.

Terdahulu, hubungan rumah tangga pasangan usahawan itu dikatakan bermasalah selepas kedua-duanya sudah tidak mengikuti antara satu sama lain di Instagram.

Dakwaan itu dikuatkan lagi apabila lagu terbarunya, Cuba Bahagia yang dilancarkan hari ini, yang mengisahkan mengenai dirinya yang mengimpikan kebahagiaan.

Aliff pada sidang bagaimanapun mengakui lagu itu menggambarkan perasaan yang benar-benar sedih dengan apa yang dilalui ketika lirik lagu tersebut ditulis beberapa bulan lalu.

“Dulu saya gembira, sekarang saya tak bahagia. Bahagia itu subjektif. Ada orang kaya bahagia, ada kerjaya bahagia, dapat hadiah bahagia.

“Pada masa sama, lagu ini bukan ditujukan kepada isteri atau keluarga, sebaliknya untuk pendengar yang sedang berdepan dengan masalah kebahagiaan.

“Apa pun, saya nak bahagia dengan anak dan keluarga,” luahnya jujur.

IKLAN

Sebelum ini, Aliff terpalit dengan beberapa kontroversi kebelakangan sehingga menerima kecaman warga maya.

Terdahulu, Aliff dan Shahida mendirikan rumah tangga pada Ogos 2007 dan telah dikurniakan lima cahaya mata serta turut mengambil seorang anak angkat.

#MHLive Sidang media lagu bagu Datuk Seri Aliff Syukri dan penjelasan mengenai isu kontroversi yang berlaku! 🔥🔥

Posted by MEDIA HIBURAN on Thursday, March 12, 2020