Suasana sebak dan tangisan mengiringi perjalanan pulang kakitangan barisan hadapan China yang berkorban segalanya demi memastikan China bebas daripada wabak Covid-19 yang melanda.

Rakyat China dilihat berbaris di tepi jalanraya dan memberikan tunjuk hormat sambil mengalirkan air mata.

Azhan Rani turut tersentuh hati dan memanjatkan doa agar Malaysia turut dapat merasai kemanisan hakikat perjuangan.

Dia tidak mahu ketinggalan meraikan kemenangan dan mengucapkan penghargaan kepada wira negara yang kini sedang bertarung nyawa untuk masa depan seluruh rakyat Malaysia.

“Masyaallah, akankah kita tempuh kemanisan begini nanti?

IKLAN

“Andai dipanjangkan umur dengan izin Allah, saat kita bebas dari musibah ini, aku nak bersama2 meraikan kemenangan dan terima kasihku pada wira2 frontliners yang sedang bertarung nyawa untuk masa depan seluruh rakyat malaysia sekarang.

“China mampu kita juga mampu.. please berusaha dan jangan mengalah. *sumber Fb *kesemua petugas kesihatan balik ke tempat asal masing2 setelah pandemik covid19 berada dalam kawalan dan beransur2 hilang.

IKLAN

“Tengok macam mana rakyat memberi penghormatan kepada mereka semua. they really deserve such a respect. no. 1 frontliner #stopcovid19 #juststayathome
#kitajagakita,” kongsinya.

IKLAN

Netizen turut berkongsi reaksi masing-masing di ruang komen.

“MasyaAllah, Akankah Kita Tempuh Kemanisan Begini Nanti,” – China Beri Penghormatan Buat ‘Frontliner’, Azhan Rani Tunggu Detik Keramat Buat Malaysia “MasyaAllah, Akankah Kita Tempuh Kemanisan Begini Nanti,” – China Beri Penghormatan Buat ‘Frontliner’, Azhan Rani Tunggu Detik Keramat Buat Malaysia “MasyaAllah, Akankah Kita Tempuh Kemanisan Begini Nanti,” – China Beri Penghormatan Buat ‘Frontliner’, Azhan Rani Tunggu Detik Keramat Buat Malaysia “MasyaAllah, Akankah Kita Tempuh Kemanisan Begini Nanti,” – China Beri Penghormatan Buat ‘Frontliner’, Azhan Rani Tunggu Detik Keramat Buat Malaysia

Semoga detik keramat itu tiba sebelum menjelangnya Ramadan.

Foto : Instagram Azhan Rani