Meski berstatus selebriti dengan kerjaya profesional bergelar doktor, namun doktor viral, Dr Shazril mengakui pernah memandu kereta Perodua Viva keluaran 2010 yang diturunkan daripada kakaknya.

Menurut Shazril yang lebih sinonim dipanggil Say, kereta bukanlah keutamaan dalam hidupnya, apa yang penting dia boleh bergerak ke satu destinasi ke destinasi lain.

Topik : Malu Ape Peeps Part 1

“Sy drive Perodua Viva keluaran 2010 yg diturunkan drpd akak sy. Membeli kereta was never a priority for me cz sy fikir kereta is not an asset. With time, d value will depreciate & xmendatangkan keuntungan, asal bley gerak dari point A to point B cukup dh. Paling penting bg sy ialah menyediakan tempat berteduh bg bini, bakal baby & diri sendiri.”

Walaupun isteri, Dr Azura Abas, pernah mengalami kemalangan akibat tertidur sewaktu memandu, namun setelah dibaiki, semuanya sempurna semula. 

“Tapi parents sy dh mula bising sb yelah kereta ni dh agak kopak & rabak. Pnah one time bini eksiden dgn kete ni sb tertidur waktu Houseman dulu. 

“Sedap die sagat divider jalan tapi no hal ketuk & cat & voila Viva kembali up & running. Skidded tak terkira dah, tayar pecah dh mcm rutin. Tp sy degil, masih dgn pendirian “buatpe nak bazirkan duit kt bnde yg kaum aku suke nak tayang ni”.”

Namun, melihatkan wanita tersayang yang kini sedang sarat mengandung, hatinya tersentuh melihat susah payah untuk menaiki kereta kecil ini.

Sejak bini makin sarat ni, pendirian sy mengenai kereta mula goyang. Bile tgk die bersusah2 nak masuk kereta (agak sempit dlm viva tuk yg sarat), bersusah2 nak bangun bile smpi destinasi (viva agak lowered) & setiap kali terlanggar lubang/ bumper, bini akan pegang perutnye (risau akan kandungannye) sayu sy melihatnye. Bini xpnah langsung complain/ mintak kete baru kt saye tapi… Aih berlinang mata karang, sambung part 2 nnt peeps.”

View this post on Instagram

Topik : Malu Ape Peeps Part 1 . Sy drive Perodua Viva keluaran 2010 yg diturunkan drpd akak sy. Membeli kereta was never a priority for me cz sy fikir kereta is not an asset. With time, d value will depreciate & xmendatangkan keuntungan, asal bley gerak dari point A to point B cukup dh. Paling penting bg sy ialah menyediakan tempat berteduh bg bini, bakal baby & diri sendiri. . Tapi parents sy dh mula bising sb yelah kereta ni dh agak kopak & rabak. Pnah one time bini eksiden dgn kete ni sb tertidur waktu Houseman dulu. Sedap die sagat divider jalan tapi no hal ketuk & cat & voila Viva kembali up & running. Skidded tak terkira dah, tayar pecah dh mcm rutin. Tp sy degil, masih dgn pendirian "buatpe nak bazirkan duit kt bnde yg kaum aku suke nak tayang ni". . Sejak bini makin sarat ni, pendirian sy mengenai kereta mula goyang. Bile tgk die bersusah2 nak masuk kereta (agak sempit dlm viva tuk yg sarat), bersusah2 nak bangun bile smpi destinasi (viva agak lowered) & setiap kali terlanggar lubang/ bumper, bini akan pegang perutnye (risau akan kandungannye) sayu sy melihatnye. Bini xpnah langsung complain/ mintak kete baru kt saye tapi… Aih berlinang mata karang, sambung part 2 nnt peeps.

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril) on

Terharu MH baca kesanggupan dan redha seorang isteri mengikut percaturan suami. Semoga yang baik-baik sahaja buat pasangan ini.

Foto – Instagram Dr Say

Apa Kata Anda