Pengacara, Fedtri Yahya mengakui dirinya berasa amat terkejut selepas namanya terpilih sebagai salah seorang penerima anugerah Tokoh Maal Hijrah Peringkat Wilayah Persekutuan bagi kategori Pendakwah Kreatif.

Jelas Fedtri, dia sememangnya amat bersyukur diatas penganugerahan tersebut malah dia juga turut mendedikasikan kejayaan tersebut buat seluruh tenaga kerja yang selama ini telah menjadi tulang belakang buat dirinya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AHMAD FEDTRI YAHYA (@fedtriyahya)

“Ya Allah terkejut sangat dan pada masa sama bersyukur atas penghargaan ini. Kejayaan ini sebenarnya atas kerjasama pasukan yang hebat di Media Prima dalam menghasilkan karya indah seperti Jejak Rasul.

“Juga buat pasukan hebat dalam menghasilkan lagu- lagu berjiwa besar. Tidak lupa pasukan yang berjuang untuk menghasilkan buku-buku bermakna. Biar kecil tetapi istiqamah insya-Allah,” tulisnya.

Khabar gembira itu dikongsikan oleh penyampai radio, Buletin FM itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

IKLAN

“Ya Allah, Terkejut Sangat….”- Fedtri Yahya Penerima Anugerah Tokoh Ma’al Hijrah Peringkat Wilayah Persekutuan

Dikesempatan itu juga, bapa kepada empat orang cahaya mata ini turut menitipkan ucapan penghargaan kepada semua pihak yang telah mengokong perjalanan dakwahnya selama ini.

“Terima kasih rakan sekerja, sahabat- sahabat sejati dan penyokong yang sentiasa memberi kata semangat.

“Istimewa buat keluarga, isteri dan anak-anak tercinta yang sentiasa menjadi sumber kekuatan dan inspirasi,” ujarnya lagi.

IKLAN

“Ya Allah, Terkejut Sangat….”- Fedtri Yahya Penerima Anugerah Tokoh Ma’al Hijrah Peringkat Wilayah Persekutuan “Ya Allah, Terkejut Sangat….”- Fedtri Yahya Penerima Anugerah Tokoh Ma’al Hijrah Peringkat Wilayah Persekutuan

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen dan rakan artis turut menzahirkan rasa terjuga selain turut menyifatkan Fedtri sememangnya layak menerima penganugerah tersebut.

“Tahniah Fed. Well done and alhamdulilah.

“Luar biasa. Tahniah Bang Fedtri Yahya.

IKLAN

“Tahniah sahabat. Semoga terus maju dak sukses dalam kerjaya dan kehidupan.

“Tahniah tuan haji. Semoga terus berjaya dalam landasan dakwah demi kebaikkan ummah,” antara reaksi-reaksi netizen di laman Instagram.

“Ya Allah, Terkejut Sangat….”- Fedtri Yahya Penerima Anugerah Tokoh Ma’al Hijrah Peringkat Wilayah Persekutuan

Sekadar informasi, Anugerah Tokoh Maal Hijrah ini merupakan sebuah program yang dianjurkan oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) bersempena dengan sambuatan Maal Hijrah 1443H/2021M.

Sumber: Instagram Fedtri Yahya.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI