Pelakon dan pengacara Lufya Omar ada berkongsi perasaanya apabila berlakunya krisis yang melanda negara kini iaitu penularan wabak Covid-19.

Kongsinya, dia berasa sedih melihat keadaan Tanah Haram yang lengang kerana kerja pembersihan sedang dilakukan.

Malah, menurut ibu kepada seorang cahaya mata ini, dia baru sahaja menjejakkan kaki ke sana pada Januari lalu.

Bulan Januari yg lepas Fya terima ‘hadiah’ yg paling besar iaitu menjadi jemputan Allah ke Tanah Suci.

IKLAN

“Sehingga hari ini masa terasa rindunya subhanallah untuk kembali ke sana. Pertama kali dalam hidup terasa kesan yang mendalam ketika di sana.

“Tanah suci yang menjadi tumpuan seluruh umat Islam dunia yang berpusu-pusu datang kini lengang, kosong.

“Hati ini luluh, sedeh sangat melihat video serta gambar yang menunjukkan keadaan di Makkah sekarang.Apakah ini tanda besar kiamat? ,” tulisnya.

IKLAN

Dalam pada itu, Lufya turut memberi pesanan mengenai tanda-tanda besar kiamat.

“Ketika matahari terbit dari Barat, maka pintu taubat ditutup lalu keluarlah binatang dabbah (binatang merayap dan boleh bercakap) yang kedatangannya untuk membezakan antara Mukmin dan Kafir dengan maksud menyempurnakan penutupan pintu taubat. 

IKLAN

Ya Allah selamatkan kami dari bala bencana, ampunkan kami dari dosa-dosa kecil dan besar, lindungi kami Ya Allah. Ya Allah panjangkanlah usia bumi ini, kami ingin kembali ke Tanah Suci untuk beribadah kepada Mu, berikan kami kesempatan lagi untuk menziarahi makam Nabi yang kami cintai, Rasulullah s.a.w,” akhirinya.

View this post on Instagram

Bulan Januari yg lepas fya terima 'hadiah' yg paling besar iaitu menjadi jemputan Allah ke Tanah Suci. Sehingga hari ini masa terasa rindunya subhanallah untuk kembali ke sana 🕋 Pertama kali dalam hidup terasa kesan yang mendalam ketika di sana. . . Tanah suci yang menjadi tumpuan seluruh umat Islam dunia yang berpusu-pusu datang kini lengang, kosong. Hati ini luluh, sedeh sangat melihat video serta gambar yang menunjukkan keadaan di Makkah sekarang.😣😌 Apakah ini tanda besar kiamat? . . Ketika matahari terbit dari Barat, maka pintu taubat ditutup lalu keluarlah binatang dabbah (binatang merayap dan boleh bercakap) yang kedatangannya untuk membezakan antara Mukmin dan Kafir dengan maksud menyempurnakan penutupan pintu taubat. Ya Allah selamatkan kami dari bala bencana, ampunkan kami dari dosa-dosa kecil dan besar, lindungi kami Ya Allah. Ya Allah panjangkanlah usia bumi ini, kami ingin kembali ke Tanah Suci untuk beribadah kepada Mu, berikan kami kesempatan lagi untuk menziarahi makam Nabi yang kami cintai, Rasulullah s.a.w

A post shared by Lufya (@lufyalaana) on

Foto: Instagram Lufya

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI