Pelakon dan pengarah, Ellie Suriaty mendedahkan dirinya tidak mempunyai sebarang masalah untuk berada di satu majlis yang sama bersama bekas suaminya yang juga merupakan pelakon, Azri Iskandar.

Kedua-dua mereka merupakan antara pelakon undangan yang membuat penampilan di dalam salah satu episod bagi drama, Tanah Kubur musim ke-16.

Menurut Ellie atau nama sebenarnya atau Ellie Suriaty Omar, meskipun sudah bercerai, dia dan Azri tiada masalah untuk bersikap profesional memandangkan merka juga mempunyai kelompok rakan-rakan yang sama.

“Takkan Nak Buat Tak Nampak, Circle Kami Sama,”- Ellie Suriaty & Azri Iskandar Kembali Bertemu

“Saya tahu dia pun turut berlakon di salah satu episod di dalam drama ini. Kami ambil pendekatan sebeginilah, kami punyai kawan dan ‘circle’ yang sama. Para pengarah juga merupakan kawan-kawan kami.

“Saya tak nak la bila kami bercerai, akan ada kem Elly Suriaty atau kem Azri Iskandar. Tak elok la sebegitu. Kami pun bukan budak-budak lagi dan sudah matang.

“Kami sudah hidup bersama selama 19 tahun, takkanlah nak buat-buat macam tak nampak. Saya tidak bermusuh dengan dia pun. Penceraian kami sebelum ini pun cara baik,” katanya kepada MH.

Ellie berkata sedemikian ketika ditemui di majlis sidang media drama arahan pengarah terkenal, Rashid Sibir itu yang berlangsung di Dadi Cinema, Pavilion, Kuala Lumpur pada Selasa.

“Takkan Nak Buat Tak Nampak, Circle Kami Sama,”- Ellie Suriaty & Azri Iskandar Kembali Bertemu

IKLAN

Katanya lagi, kehadirannya pada hari ini adalah untuk meraikan pihak stesen tv dan pengarah.

“Ini adalah pertama kali pertemuan kami dalam satu event kerja yang sama. Bila ada majlis sebegini, sudah tentu kita kena raikan pihak stesen televisyen.

“Ini merupakan kerja. Saya juga hormati pengarah, Rashid Sibir dan Opera Klasik.
Kami sudah bekerja dengan Rashid berpuluh tahun.

“Takkan la sebab perbezaan kami, saya tak boleh nak hormati pihak stesen tv. Sebab itu saya hadir dan bersikap profesional,” ujarnya lagi.

Sementara itu, pelakon drama Orang Gaji 41 ini tidak menolak sekiranya ditawarkan berlakon dalam sebuah filem atau drama yang sama dengan bekas suaminya itu.

“Takkan Nak Buat Tak Nampak, Circle Kami Sama,”- Ellie Suriaty & Azri Iskandar Kembali Bertemu

IKLAN

Namun begitu, aktres berkenaan masih belum bersedia untuk digandingkan dalam satu babak yang sama.

“Saya tiada masalah untuk berlakon drama atau filem bersama dia tetapi bukanlah dalam satu babak yang sama.

“Tetapi kalau sudah berada dalam satu set penggambaran yang sama, apa boleh saya buat? Cuma harapnya tidaklah digandingkan dalam babak sama.

“Kita pun kena memudahkan kerja orang lain,” jelasnya.

Ditanya soal hubungan Azri atau Azri Iskandar Zulkiffly Iskandar dengan anak-anaknya, Ellie memberitahu bekas suaminya tidak pernah culas dalam menjalankan tanggungjawab sebagai bapa.

Malah, Ellie sering memastikan agar anak-anaknya sentiasa menghubungi bapa mereka.

IKLAN

“Anak-anak pun sangat baik dengan dia kerana saya tidak pernah pisahkan hubungan dengan ayah mereka.

“Saya selalu ingatkan anak-anak untuk menelefon ayah mereka setiap hari.

“Alhamdulillah, dia pun tidak gagal menjalankan tanggungjawab sebagai bapa,” katanya

Sebelum ini, Azri mengesahkan dia dan Dr Azra sudahpun mengikat tali pertunangan pada 29 Jun lalu bertempat di Kangar, Perlis.

Untuk rekod, Azri dan Ellie bercerai talak satu pada 17 Mei tahun lalu.

Pasangan itu dikurniakan dua cahaya mata iaitu Azrell Omar, 18, dan Nur Azreen, 14.

Azri juga menerusi perkahwinan pertama mempunyai tiga anak iaitu Muhammad Afiq Iskandar, 31, Farah Qistana, 29, dan Nur Anis Mastura, 27.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI