“Sudah-Sudahlah…,” – Masih Terima Kata- Kata Kesat, Michael Ang Maafkan Netizen

Selepas lebih setahun memeluk Islam, pengarah Michael Ang mengakui dia kini lebih selesa menjadi diri sendiri tanpa berteka-teki perihal status agamanya.

Lebih-lebih lagi terutama apabila dia berhajat mahu ke masjid bagi menunaikan solat.

Dalam pada itu, Michael juga ada memuat naik video di Instagramnya dan memaklumkan dia sudah memaafkan netizen yang sering melontarkan kata-kata kesat kepadanya.

“Video harini I nak bgtahu, bila orang dah panggil kau sial and go to hell,I rasa kita kena reevaluated our own worths in this life.

IKLAN

“Sudah-sudahlah DM aku minta maaf sebab dulu panggil aku kafir lah apa lah.. I pun dah lama maafkan korang sebab time tu korang pun tak tahu kan. 

“So tak payahlah DM minta maaf and I dah lama maafkan. Kepada mereka yg tak putus-putus sent me wishes, sorry I tak boleh balas sebab terlalu banyak DM

“Saya amat menghargainya dan terima kasih semua. Assalamualaikum,” rakam Michael. 

View this post on Instagram

?

A post shared by Michael Ang (@michaelang38) on

Dengan nada rendah diri, video berdurasi satu minit itu telah mendapat lebih 100,000 tontonan selepas dimuat naik Michael malam tadi. 

IKLAN

Malah, pengarah kelahiran Melaka itu masih mengekalkan nama asal, Michael Ang Hai Swee kerana mahu memberi penghormatan buat kedua ibu bapanya yang telah melahir dan membesarkannya. 

Terdahulu, Michael telah memeluk Islam pada Februari tahun lalu, namun merahsiakan perkara tersebut yang hanya diketahui beberapa rakan artis seperti Alif Satar dan Neelofa.

Video : IG Michael Ang