Terbaru usahawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri telah memuat naik sekeping gambar menerusi akaun Instagram miliknya.

Menariknya, Aliff Syukri telah berkongsi dan memberi nasihat mengenai sedekah bersama pengikutnya di laman media sosial tersebut.

“sy berbagi rezeki kepada yg memerlukan,,Setiap insan punyai kesusahan masing masing.. dengan bersedekah kita dapat saling bantu membantu sesama umat,dalam duit kita terselit juga bahagian orang lain,banyakkan menberi,inshallah pintu rezeki akan terbuka luas..”

“Dalam fikiran ada seribu satu pekara perlu difikiran… utk memenuhi impian.. Dalam bisnes mesti masing2 ada impian kan? Ini impian sy.. nak anak2 mewarisi bisnes, Impian nak bahgiakan family Nak buat rumah anak yatim utk arwah abah, keluarkan lebih byk zakat”

IKLAN

“Nak keluar buat bisnes dri brunei, singapore malaysia kalau boleh nak 1dunia Nak hidup senang dunia akhirat Nak bantu orang susah dan nak jadi 10org terkaya dmalaysia dan bantu byk org susah… Ok2. Macam2 niat kan?.. boleh tak sy buat??”

“Mudah2an berhasil Insha Allah! Jangan putus asa. Yakin rajin dan teruskan usaha… dan lari dari mereka yg menjadikan anda “masalah utk berjaya..”tulisnya.

IKLAN
View this post on Instagram

siapa nak bantuan dari saya??? sila komen di bawah dan dtg di ibu pejabat dherbs dan membuat surat pemohonan utk sy bantu anda… sy berbagi rezeki kepada yg memerlukan,, , , Setiap insan punyai kesusahan masing masing.. dengan bersedekah kita dapat saling bantu membantu sesama umat,dalam duit kita terselit juga bahagian orang lain,banyakkan menberi,inshallah pintu rezeki akan terbuka luas.. . . Dalam fikiran ada seribu satu pekara perlu difikiran… utk memenuhi impian.. Dalam bisnes mesti masing2 ada impian kan? Ini impian sy.. ?nak anak2 mewarisi bisnes, Impian nak bahgiakan family ?Nak buat rumah anak yatim utk arwah abah, keluarkan lebih byk zakat ?Nak keluar buat bisnes dri brunei, singapore malaysia kalau boleh nak 1dunia ?Nak hidup senang dunia akhirat ?Nak bantu orang susah dan nak jadi 10org terkaya dmalaysia dan bantu byk org susah… Ok2. Macam2 niat kan?.. boleh tak sy buat?? Mudah2an berhasil Insha Allah! Jangan putus asa. Yakin rajin dan teruskan usaha… dan lari dari mereka yg menjadikan anda "masalah utk berjaya.." dan ambik masa rehat dan bertenang.. mcm sy bertenang di bilik mandi rumah sy di kl ditgh bandar di mana ini adalah salah satu impian sy utk memiliki rumah persingahan sendiri disini… sugguh hebat ciptaanNya..

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Lantas perkongsian usahawan yang berumur 31 tahun itu telah mendapat pujian daripada netizen.

IKLAN

“Setiap Insan Punyai Kesusahan Masing Masing,”- Mulianya Hati Datuk Aliff Syukri Mahu Berbagi Rezeki “Setiap Insan Punyai Kesusahan Masing Masing,”- Mulianya Hati Datuk Aliff Syukri Mahu Berbagi Rezeki

Alhamdulillah, bagusnya Aliff Syukri kerana sentiasa bersikap dermawan dan pemurah. Semoga Aliff Syukri dimurahkan rezeki selalu.

Foto : Instagram Aliff Syukri

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI