Semua Kelebihan Dalam 1 Telefon Pintar 5G Pada Harga RM1,499, Ini 7 Sebab HUAWEI nova 7 SE Boleh Jadi Pilihan Paling Tepat Anda

Seiring dengan perkembangan teknologi semasa, pastinya setiap daripada kita tercari-cari telefon pintar yang mempunyai ciri terkini selain harga mampu milik untuk dibeli. Dengan harga RM1,499, HUAWEI nova 7 SE bakal menemui korang di pasaran pada 19 Jun ini bersama dengan FreeBuds 3i yang juga akan dilancarkan pada harga RM399.

Malah, tidak kurang yang impikan satu telefon pintar yang paling ‘in’, seiring dengan stail si pengguna hari ini.

Kata orang, semuanya ingin telefon terbaik dari segi reka bentuk, harga, megapiksel pada kamera, saiz skrin dan sebagainya.

Nah! Bakal dilancarkan dalam tempoh beberapa hari dari sekarang, HUAWEI nova 7 SE menawarkan beberapa sebab yang menjadikannya sebagai gajet terkini yang sukar untuk ditolak!

Ni tujuh sebab kenapa korang kena dapatkan HUAWEI nova 7 SE ni, menurut pengurus jenama HUAWEI nova iaitu Isabel Koh:

Kalau korang beli fon ni mulai 19 Jun, korang boleh nikmati ganjaran berganda seperti berikut:

– Hadiah percuma bernilai sehingga RM1,256*, termasuk HUAWEI Band 4, HUAWEI Cloud Storage 15GB untuk setahun, nova casing, HUAWEI Video (bawah kategori Dimsum) untuk tiga bulan, dan ganjaran Member Center bernilai sehingga RM1,000* (*ganjaran berbeza daripada rakan kongsi HUAWEI).

– Hadiah percuma dari HUAWEI AppGallery Carnival 2020 untuk setiap pembelian*

– Sesi Cabutan Bertuah AppGallery Carnival: peluang memenangi Proton X70*

Warna Menarik Seiring Personalitimu

Lengkap dengan sentuhan laminasi, pilihan warna yang ditawarkan menerusi Siri HUAWEI nova 7 ini tentunya memukau pandangan semua orang. Hasilan warna yang ‘solid’ memberi ruang buat pengguna untuk memilih mana satu warna yang sesuai dengan personalitimu.

Untuk HUAWEI nova 7 SE ni, pilih sahaja antara Space Silver, Crush Green atau Midsummer Purple, semua ‘on point’. Lebih penting, anda tidak lagi perlu risau untuk mencari ‘casing’ telefon sebab warnanya yang sedia menarik!

Wow! Lebih Ringan Berbanding Item Mekap

Tidak dinafikan, HUAWEI sentiasa menitikberatkan soal rekaan telefon pintarnya agar lebih ringan dan praktikal tetapi dalam masa sama punyai pelbagai fungsi yang diperlukan pengguna.

Jangan tak percaya, Siri HUAWEI nova 7 menawarkan kualiti ‘performance’ dan keupayaan fotografi terbaik. Kesemuanya disatukan menerusi rekaan telefon yang slim dan ringan.

Lalu buat si gadis pula, cuba bandingkan telefon pintar ini nanti dengan item solekan yang anda miliki. Jangan terkejut kalau ia lebih ringan okay.

Hasilan Foto Yang Lebih Baik, Lensa Kamera Di Belakang Yang ‘Power’

IKLAN

Sekarang, boleh dikatakan sesebuah pintar itu bukan hanya untuk memudahkan jaringan komunikasi.

Sebaliknya, teknologi bersama fungsi kamera yang baik juga jadi syarat penting.

Jadi, model HUAWEI nova 7 SE pasti tidak akan mengecawakan anda. Ia disokong dengan prosessor Kirin 820 bersama kelebihan AI yang sekaligus membolehkan anda mengambil foto berdefinisi tinggi.

Rakam foto pada waktu malam pun tidak menjadi masalah dan kualiti videonya pula sehebat 4K. Itulah kelebihan 64MP AI Quad Kamera.

Jadi, cubalah apa sahaja fungsi menerusi lensa ultra wide-angle, lensa makro dan lensa bokeh juga.

Bagi yang gemar berswafoto pula, HUAWEI nova 7 SE adalah pilihan tepat buat anda. HUAWEI sebelum ini sekian lama berjaya memuaskan hati penggunanya dalam hal ini.

Kelebihan yang ada pada kamera hadapan 16MP menyediakan kelebihan tersebut yang setetusnya menawarkan hasilan gambar yang lebih cantik dan ditil ketika ‘berselfie’.

Kamera hadapannya juga menyokong Super Night Selfie 2.0 ketika berada dalam situasi cahaya rendah.

Jangan Ketinggalan Dengan Momen Dual-View

Ketika berada dalam satu situasi keraian rakan baik misalnya, anda tentunya tidak mahu terlepas walau satu momen menarik dalam satu video bukan? Kalau boleh, mahu ambil dalam perlbagai sudut.

Siri HUAWEI nova 7 menyokong mod rakaman Dual-View yang mana kamera hadapan dan belakangnya mampu mengambil video pada waktu sama. Menarik bukan?

Malah, lens makro yang dimiliki juga memberi kemudahan terbaik buat anda dalam merakam momen seharian, bersama yang tersayang di mana sahaja.

‘Simpan’ Saja Powerbank Anda

Aktitivi seharian atau hujung minggu anda yang padat secara tidak langsung memerlukan telefon pintar sentiasa berfungsi. Jadi, soal bateri juga adalah yang paling diutamakan.

Misalnya kalau mahu isi masa bersama rakan di hujung minggu (selepas tempoh Perintah Kawalan Pergerakan tamat). Semuanya mahu dilakukan pada satu masa.

Akan tetapi, bagaimana pula jika anda dalam keadaan yang tergesa-gesa, tetapi pada masa sama perlu pastikan bateri telefon tahan dalam tempoh lama? Lebih bukan?

Situasi tersebut tidak akan berlaku dengan Siri HUAWEI nova 7. Ini kerana, baterinya masih mampu bertahan dalam jangka masa panjang sebab ia disokong oleh bateri sebesar 4000mAh serta 40W HUAWEI SuperCharge yang membolehkan telefon dicas sehingga 70% hanya dalam masa setengah jam saja.

Telefon pintar 5G Paling Berbaloi Untuk Dimiliki

Dinanti-nantikan sebagai telefon pintar mampu milik dengan keupayaan 5G, tidak dinafikan ia menjadi item gajet paling berbaloi untuk dibeli.

Bersama visualnya yang buatkan ramai akan teruja, hasilan foto serta video yang premium kualitinya serta keupayaan yang di luar jangkaan, Siri HUAWEI nova 7 hadir dengan tawaran harga kurang dari RM2,000. ‘Amazing’ sungguh!

Dengan HUAWEI Share and MEETime, Semuanya Mudah

Siri HUAWEI nova 7 turut menyokong keperluan pengguna menerusi dengan fungsi MEETime. Ia menyokong panggilan video sejelas 1080p FHD dengan kualiti cahaya yang bagus.

Selain daripada kualiti video yang mantap, HUAWEI MeeTime juga ada fungsi Kongsi Paparan (Screen sharing) dan Mod Cantik (Beauty Mode). Tak kiralah korang bekerja atau bersuka ria, fon ni memenuhi segala kehendak gaya hidup korang!

Selama ni nak kongsi dokumen atau slide untuk presentation semasa meeting atau kelas dalam talian memang agak leceh. Tapi dengan HUAWEI Share, sebuah fungsi perkongsian fail di antara peranti HUAWEI, segala urusan bakal lancar!

IKLAN

Nak tahu lebih, tonton video ini;

HUAWEI FreeBuds 3i – Tinggal pakai dan sedia untuk disambung dengan Siri HUAWEI nova 7

HUAWEI FreeBuds 3i yang terbaharu dan dipertingkatkan ni datang dalam bentuk kon yang ergonomic bagi penggunaan berpanjangan yang selesa. Bakal dilancarkan pada 19 Jun, ia boleh disambungkan dengan HUAWEI nova 7 dan berharga RM399 je.

HUAWEI AppGallery

Dengan semua fungsi yang canggih ni, korang juga bakal bergembira dengan HUAWEI AppGallery yang menawarkan pengalaman hiburan yang moden. Ia memaparkan pelbagai aplikasi kegemaran ramai orang Malaysia seperti Maybank2U, Facebook, Shopee, Lazada dan lain-lain. Untuk info lanjut, layari di sini.

Meraikan Dengan Karnival HUAWEI AppGallery 2020

Raikan Dengan HUAWEI AppGallery Carnival dari 19 hingga 30 Jun ini dengan tawaran hebat dan peluang memenangi hadiah cabutan bertuah bernilai RM2 juta.

Di antara hadiah yang boleh direbut apabila memiliki Siri HUAWEI nova 7 termasuklah 3 buah kereta Proton X70s, 500 skuter elektrik dan baucar bernilai RM160.

Nikmati ganjaran menarik dengan Member Centre Rewards.

Dengan setiap pembelian HUAWEI nova 7 SE, korang boleh dapatkan pelbagai ganjaran menarik bernilai lebih daripada RM1,000! Antara rakan kongsi yang menawarkan ganjaran yang ada termasuklah AirAsia Big, Baskin Robbin’s, Domino’s Pizza, Puma, Texas Chicken, Lazada dan banyak lagi.

Kami ada satu lagi ganjaran hebat, Diamond Royale Voucher untuk kaki games!

Langkah untuk redeem:

1. Buka aplikasi Huawei AppGallery > Select ‘Gift’ tab > Claim Free Fire ‘Diamond Royale’ gift > Copy code

2. Layari ke https://reward.ff.garena.com > Log in akaun Free Fire anda > Masukkan kod redeem anda > Click ‘Confirm’

Yang lagi best, HUAWEI juga menawarkan installment plan yang bermula dari RM5.20 sehari bagi mengurangkan beban anda.

Pastikan anda tak ketinggalan pada 19 Jun ni! Untuk info lanjut, layari sini untuk maklumat lanjut Huawei nova 7SE and klik sini untuk peranti Huawei yang lain.