Tahniah diucapkan buat penyanyi dan aktivis, Heliza Helmi yang kini sah bergelar isteri kepada ahli perniagaan, Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya, kira-kira pukul 11.00 pagi, pada Sabtu dengan sekali lafaz.

Mas kahwin berupa sebentuk cincin dan senaskhah Al Quran dipersembahkan pada hari bahagia yang dilangsungkan secara tertutup itu.

Sejurus majlis nikah, pasangan raja sehari itu diraikan bersama ahli keluarga dan kenalan terdekat di Lanai Asmara, Putrajaya.

Sementara itu meninjau menerusi Instagram suaminya, Mahadi memanjatkan rasa syukur, seterusnya memohon doa yang baik-baik daripada semua.

“Depa cakap life start at 40, kami start at 38 InsyaAllah.

IKLAN

“Doakan supaya kami dan bidadari dunia akhirat kami, Nur Heliza Helmi dapat melayari bahtera hidup bersama yang penuh dengan sakinah, mawaddah warahmah sehingga ke Jannatul Firdaus.

“Baraka Allahu lakuma Wa baraka ‘Alaykuma

IKLAN

Wa jama’a baynakuma fi khayr.. Aamin,” tulisnya.

Menerusi hantaran sebelum ini, Mahadi turut mengharapkan agar bahtera perkahwinan yang dibina berkekalan hingga ke akhir hayat.

IKLAN

“Alhamdulillah dengan 1 kali lafaz Ijab Qabul pada 11.11am tarikh 1.1.22. Semoga perjalanan kita mempunyai matlamat 1 yang sama yakni Jannatul Firdaus.

“Taat pada yang 1 yakni Allah SWT. Ikut cara hidup yang 1 yakni Nabi Muhammad SAW. Berpandukan kitab yang 1 yakni Al Quran.

“Daripada 7.8 billion manusia, kamulah yang 1 bertakhta di hati di Jannah. Posting ini di post pada 11.11pm 1.1.22,” tulisnya.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI