Tidak dinafikan, Kim Kardashian menjadi antara keluarga Kardashian yang paling dikenali. Mungkin kerana imej seksi dan kisah sensasi yang terpalit dalam hidupnya membuatkan wanita berusia 38 ini kekal menjadi bualan ramai.

Okay, lupakan seketika mengenai bentuk pinggul yang viral itu, jom kita ikuti 10 fakta unik mengenai isteri kepada rapper, Kanye West ini!

Tak Boleh Tinggalkan Pengetip Kuku

Kim mengakui, dia terlalu obses mengenai apa sahaja yang berkaitan dengan kecantikan, termasuklah soal penjagaan kuku tangan dan kakinya. Baginya, kuku yang bersih dan terjaga rapi merupakan simbol kepada tahap kebersihan seseorang. Jadi bagi memastikan kukunya sentiasa berada dalam keadaan baik, Kim mengakui tidak kan lupa membawa set pengetip kukunya sendiri. Kalau wanita lain lebih peka terhadap alat solek, item pertama yang akan dibawanya ialah pengetip kuku!

Perkahwinan Tahan Selama 72 Hari Saja! 

Seksi, Glamor dan Popular Satu Dunia, Ini 10 Fakta Unik Fasal Kim Kardashian!

Kim Kardashian dan Kris Humphries pernah berkahwin sebelum mengambik keputusan untuk membawa haluang masing-masing selepas mereka bergelar suami isteri hanya selama 72 hari! Perkahwinan yang dianjurkan dalam suasana meriah itu tidak bertahan lama apabila pada Ogos 2011, Kim mengambil keputusan untuk kembali hidup solo. Terdahulu, pasangan ini mengambil keputusan drastik selepas hanya beberapa bulan berkenalan.

Tidur Dalam Keadaan Mata Sedikit Terbuka

Ditanya apakah antara perkata lucu dalam dirinya, Kim memberitahu dia mempunyai gaya tidur yang agak pelik, sekali gus membuatkan ahli keluarganya rasa lucu mengenainya. Ujar Kim, matanya akan terbuka sedikit ketika tidur. Kongsinya lagi, gaya tidurnya sering menjadi bahan lawak di kalangan ahli keluarga yang lain.

IKLAN

Pernah Bercinta Dengan Bekas Suami Jessica Simpson

Seksi, Glamor dan Popular Satu Dunia, Ini 10 Fakta Unik Fasal Kim Kardashian!

Pada zaman remajanya, Kim pernah memadu kasih dengan penyanyi, Nick Lachey yang juga merupakan bekas kepada penyanyi pop, Jessica Simpson. Pasangan ini bercinta sekitar tahun 2006 selepas lelaki itu berpisah dengan isterinya.

Bulu Mata Asli?

Menerusi sebuah temu bual, Kim pernah memberitahu bahawa bulu matanya sememangnya asli dan lebat kerana atas faktor bapanya berketurunan Armenia. Katanya dia hanya melakukan rawatan pada wajah dan bukan pada bulu matanya. Betul ke?

Cara Selesai Masalah

IKLAN

Pernah tersenarai sebagai 100 individu paling berpengaruh dunia dua tahun lalu, Kim mengakui apabila salah seorang keluarganya berhadapan dengan kisah kontroversi, mereka akan berbincang menerusi group WhatsApps sahaja dan masing-masing perlu selesaikan kisah peribadi secara sendiri oada publik.

Siapa Paling Fashionista?

Seksi, Glamor dan Popular Satu Dunia, Ini 10 Fakta Unik Fasal Kim Kardashian!

Dikenali sebagai antara selebriti yang bijak berfesyen, Kim juga turut senaraikan siapakah yang paling fashionable di kalangan ahli keluarganya yang lain. Bagi Kim, Kendall yang paling pandai berfesyen, diikuti ibynya, Kris Jenner, Kylie, Kourtney dan Khloe.

Mengaku Suami Ada Sikap Buruk

IKLAN

Seksi, Glamor dan Popular Satu Dunia, Ini 10 Fakta Unik Fasal Kim Kardashian!

Kata Kim, ada sesuatu yang mengenai suaminya, Kanye yang sering membuatkan dirinya rasa malu iaitu dia boleh tidur tanpa sedar, di mana-mana saja. Misalnya ketika sedang melakukan pemeriksaan kesihatan atau pun saat berjumpa dengan guru kepada anak-anaknya. Hingga ada ketikanya, Kim terpaksa menipu memberitahu suaminya itu keletihan kerana jet lag!

Perang Dingin Dengan Taylor Swift

Seksi, Glamor dan Popular Satu Dunia, Ini 10 Fakta Unik Fasal Kim Kardashian!

Peminat muzik dunia mengetahui hubungan Kim dengan penyanyi, Taylor Swift tidak berapa baik apabila suaminya bertindak mengganggu ucapan Taylor di Anugerah MTV. Lebih parah apabila masing-masing cuba memberi reaksi sinis terhadap isu tersebut termasuk Kim yang cuba untuk membela suaminya.

 

 

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI