Pelakon dan pengacara, Datin Hajah Fouziah Gous menyifatkan teguran netizen berhubung dengan gaya pemakaian secara umum di medoa sosial adalah bukan suatu yang baik.

Sebaliknya, ibu kepada dua cahaya mata ini  menyifatkan perkara itu secara tidak langsung akan menghasut orang lain untuk turut sama berfikiran negatif.

“Kadang-kadang sedar tak bila kita mengambil gambar nampak lain, sebab cahaya, sudut, bayang, cara berdiri silang kaki dan macam-macam lah. So nampak la segala ketat itu ini kan!

“Padahal jeans yang saya pakai, in real normal jeans atau high waist,” tulisnya menerusi salah satu entri di Insta Stories awal semalam. 

IKLAN

Sementara menerusi posting yang seterusnya, Fouziah ada memberitahu biarlah kita jadi manusia yang selalu sedar kesilapan atau tahu tidak sempurna daripada rasa diri sudah sempurna atau cukup baik.

“Aku tegur kerana Allah, aku tegur kerana kebaikan’, Ya betul, tapi sedarkah anda ia juga menghasut fikiran orang secara tidak langsung?,” katanya panjang lebar.

Berikut merupakan penjelasan serta pandangan dari Fouziah yang dipetik menerusi Insta Storiesnya.

IKLAN

“Saya Tahu Cara Saya Pakai Tudung Salah, Tak Tutup Dada,” – Datin Hajah Fouziah Gous Cuba Belajar Jadi Lebih Baik

“Saya Tahu Cara Saya Pakai Tudung Salah, Tak Tutup Dada,” – Datin Hajah Fouziah Gous Cuba Belajar Jadi Lebih Baik

IKLAN

Di akhir katanya, Fouziah turut menempelak sesetengah netizen yang adakah mereka akan melakukan perkara sama, menegur di media sosial andai wanita bukanlah terdiri daripada mereka yang bergelar ‘artis’.

Foto: Instagram Fouziah Gous

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI