Penyanyi popular era 1980-an, Rohana Jalil tekad untuk tidak menyertai Gegar Vaganza (GV) meski mengakui ada menerima jemputan untuk turut sama bersaing menerusi program hiburan realiti itu sebelum ini.

Rohana, 65, berkata, atas faktor usia, dia lebih selesa untuk hadir ke konsert mingguan pertandingan tersebut bagi memberi sokongan kepada rakan artis yang bertanding.

“Memang ada jemputan untuk terlibat dalam GV tapi saya tak akan masuk. Saya sudah 65, tahun depan 66 tahun. Setakat menyanyi atas pentas membuat persembahan itu tiada masalah, tetapi bukan untuk bertanding.

“Rakan artis lain yang sebelum ini pun ada yang masuk dan secara langsung kita sudah tahu macam mana perjalanan dan komitmen yang diperlukan. Saya bimbang kalau tidak boleh nak ikut,” katanya.

IKLAN

Rohana turut mendedahkan, dia ada menerima pelawaan untuk terlibat dalam GV8, tetapi memilih untuk tidak menyertainya.

“Mereka ada juga panggil untuk tahun depan, tetapi saya pilih untuk tidak ambil. Tak naklah, dah tua. Saya suka berikan sokongan pada artis bertanding.

IKLAN

“Kadang-kadang sampai segan juga sebab asyik hadir menonton. Bagaimanapun saya hormati mereka yang berada di pentas GV. Mereka berani sahut cabaran.

“Komen netizen pun macam-macam. Saya bukan tidak boleh terima kritikan, tetapi mungkin sebab saya sudah berusia. Kilafairy dan anak-anak lain pun memang tidak setuju kalau saya masuk.

IKLAN

“Kalaulah ketika itu umur saya 50 tahun, mungkin saya boleh pertimbangkan tawaran tersebut,” katanya yang bersyukur kerana tawaran nyanyian masih lagi ada.

Dalam perkembangan lain, Rohana kini terlibat dalam perniagaan import dan eksport daging frozen dan mentah, Rohana Jalil Resources Sdn Bhd dengan mengikut garis panduan yang ditetapkan kerajaan.

Bisnes yang baru sahaja diusahakannya itu turut mendapat sokongan suami serta ahli keluarganya lain.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI