Sumber gambar: AP via Variety

Pelakon asal Perancis, Gaspard Ulliel telah meninggal dunia pada usia 37 tahun akibat kemalangan ski.

Gaspard yang terkenal membawa watak sebagai Hannibal Lecter dalam filem Hannibal Rising dikatakan telah bermain ski di wilayah Savoie pada hari Selasa yang mana dia telah bertembung dengan pemain ski lain.

Akibat insiden pertembungan tersebut, dia mengalami kecederaan parah di bahagian kepala dan dibawa ke hospital untuk mendapatkan rawatan sebelum disahkan meninggal dunia pada Rabu.

Walaubagaimanapun pemain ski yang lain tidak mengalami kecederaan serius dan kini siasatan sedang dijalankan.

Gabriel merupakan salah seorang pelakon terkenal Perancis pernah memainkan watak pereka fesyen Yves Saint Laurent dalam filem biopik mengenai kehidupan pereka fesyen terkenal itu.

IKLAN
Pelakon Hannibal Rising, Gaspard Ulliel Meninggal Dunia Akibat Kemalangan Ski
Sumber gambar: Chanel

Selain berlakon dia juga merupakan seorang model pilihan banyak jenama terkenal. Antaranya, dia merupakan wajah kepada wangian Bleu de Chanel dan turut muncul untuk iklan televisyen wangian tersebut.

Antara projek terbaharunya yang belum ditayangkan adalah siri TV Marvel, Moon Knight yang bakal dipertontonkan peada umum mulai Mac 2022 di saluran penstriman Disney+.

Gaspard meninggalkan seorang anak lelaki hasil perkongsian hidupnya bersama kekasih, Gaelle Petri yang merupakan seorang peragawati.

IKLAN

++Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di halaman rasmi Telegram Media Hiburan

Sumber: BBC, The Guardian

IKLAN

 

 

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI