Tampil lebih kurus berbanding sebelum ini, penampilan Shah Jaszle nyata mengejutkan ramai pihak. Malah perkara tersebut turut diakui sendiri pelakon lelaki berkenaan.

Katanya kepada MH, meski tidak bertemu secara empat mata dengan kebanyakan rakan pelakon selepas tampil lebih kurus, namun ada di antara mereka yang memberi komen di Instagram khususnya.

“Saya belum lagi jumpa kawan-kawan pelakon. Pengarah pun sama. Cuma adalah yang beri komen di Instagram,” katanya ringkas.

Ditanya mengenai apakah yang diamalkan hero filem Asmara ini agar tampil lebih kurus berbanding beberapa tahun kebelakangan ini, Shah mengakui dia ada mengamalkan diet sihat bersama sebuah klinik.

“Menerusi program berkenaan, saya diminta untuk mengambil menu sehingga 500 kalori saja sehari. Program tersebut berjalan selama 23 hari. Pada awalnya, agak sukar juga untuk amalkan.

IKLAN

“Saya hanya ambil ikan separuh, epal dan sayur,” kongsi Shah ketika ditemui di majlis pelancaran single sulung penyanyi baru, Soll Ahmadd di Neway, One Utama baru-baru ini.

Pada masa sama, Shah juga mengakui dia sudah jarang melakukan aktiviti sukan bagi memberi tumpuan sepenuhnya terhadap program yang diambil.

“Saya sudah jarang bersukan sebab saya penat memandangkan hanya ambil 500 kalori makanan saja. Bagaimanapun saya masih lagi menjalani penggambaran drama. Sukan saja yang sudah kurang,” terangnya.

IKLAN

Berkongsi berat badannya ketikai ni, Shah mengatakan beratnya kini hanya sekitar 70 kilogram berbanding sebelum ini, berat badan pernah mencecah hingga ke 89 kilogram.

“Cuma sebelum saya amil program tersebut, berat saya dalam 81 kilogram,” akui Shah yang turut membayangkan penampilan fizikal terbarunya ini adalah sebagai persiapan dirinya dalam seni tahun hadapan.

“Sebenarnya hasrat nak kurangkan berat badan ni sejak tahun lalu. Saya banyak lakukan diet dan aktif bersukan. Tapi agak lambat turun. Lalu saya ambil inesiatif untuk ambil program tersebut selepas dipelawa doktor mereka,” katanya.

IKLAN
View this post on Instagram

Nahhhhhhh ???

A post shared by Shahrizal Jaszle Jasmin (@shahzjaszle) on

Dalam perkembangan lain, Shah kini sedang menjalani penggambaran drama rantaian Jodoh-Jodoh Anissa di samping Izara Aishah dan Cinta Tanpa Henti untuk slot Samarinda di TV3.

Foto: Instagram Shah Jaszle

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI