“Orang Tu Dah Panggil Suaminya Datang Nak Hentak Kepala Naim Dengan Helmet,” – Anak Zarina Zainuddin Terlanggar Kereta Orang, Laporan Polis Telah Dibuat

Pelakon senior, Zarina Zainuddin berkongsi cerita satu insiden membabitkan anak lelakinya, Muhammad Naim Azraidan yang secara tidak sengaja telah melanggar kereta orang lain.

Kejadian itu difahamkan berlaku ketika anaknya sedang dalam perjalanan untuk ke kedai membeli surat khabar bersama Azil.

Zarina mendakwa, insiden tersebut bertambah teruk apabila individu berkenaan dipercayai mahu memukul anaknya dengan helmet ekoran kejadian itu.

Bagaimanapun, anaknya terselamat selepas menerima bantuan daripada seorang individu bernama Encik Yusuf, yang merupakan seorang pemilik klinik di sekitar kawasan kejadian.

IKLAN

“Kita hidup jadi manusia ni kena ada tolak ansur kena ada rasa belas iksan dengan orang .. tadi naim pegi hantar azil pergi ke 7 elevent abang azil ngamok ngamok nak pegi kedai .. terlangar kereta orang.

“Orang tu dah panggil suaminya datang nak hentsk kepala naim dengan helmet nasib baik ada en.yusuf ni owner klinik kat situ datang sattle kan terima kasih toling hantar anak-akak sampai ke balai polis buat report.

“Owner kereta yang kena langgar tu berkeras suami saya suruh report polis, yea baiklah jumpa saya disana. sata ke sana naim buat report bila dengar suara saya sebab pakai mask dia cakap eh kak zarina ke,” tulisnya.

Pada masa sama, pelakon berusia 50 tahun ini menasihati kepada orang ramai untuk mengamalkan sikap tolenrasi antara satu sama lain.

“Yea dik ooo taktahu .. tak kiralah siapa saya kita sebenarnya bokeh tolak ansur .. kita hidup macam putaran roda hari ni awak kat aras esok kat bawak kadang apa yang menimpa kita pun kita macam tak percaya.

“Ya Allah kuatkan aku sabarkan lah aku, semuga Allah permudahkan segalanya dalam hidup ku ..#azilazal #autism #autismawareness,” tulisnya lagi.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_)

Sekadar informasi, Zarina diijabkabul dengan suami Datuk Seri Abu Raihan Wan Jaafar pada 13 Julai 1993 dan dikurniakan empat cahaya mata, iaitu pasangan kembar Muhammad Razil Azrai dan Muhammad Raizal Azrai, 25, serta Muhammad Naim Azraidan, 18, dan Muhammad Adam Azrai, 15 tahun.

Foto: Instagram Zarina Zainuddin