Pelawak, Shahrol Shiro mengakui berasa amat teruja apabila berkesempatan untuk sama-sama turun padang bersama para sukarelawan bagi membantu para penduduk di Kluang, Johor untuk mendaftarkan diri sebagai penerima vaksin.

Menurut Shahrol, dia juga mahu memanfaatkan kesempatan ini untuk menyebarkan kepada orang ramai mengenai kebaikkan vaksin bukan sahaja buat diri sendiri tetapi untuk masa hadapan negara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shahrol Azizie Azmi (@shahrol_shiro)

“Bukan saya tapi kita. Kita bergerak bersama membantu mereka untuk mendaftar Vaksin.

“Terima kasih diucapkan kepada anak muda Southern Volunteers Kluang yang bersama membantu warga Taman Kluang Barat untuk mendaftar vaksin dan memberi kesedaran tentang kepentingan vaksin,” tulisnya.

Kenyataan tersebut dikongsikan oleh anggota kumpulan lawak, Shiro itu menerusi beberapa hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

IKLAN

Terbaik! Shahrol Shiro Turun Padang, Bantu Penduduk Kluang Daftar Vaksin Terbaik! Shahrol Shiro Turun Padang, Bantu Penduduk Kluang Daftar Vaksin

Dalam pada itu, Shahrol turut mendedahkan dia sebolehnya mahu menjadikan Kluang sebagai salah satu daerah yang berjaya melawan Covid-19 secara total.

“Terima kasih juga kepada penduduk setempat yg sudi memberi kerjasama terbaik pada kami dan terima kasih kepada 483 orang yg mendaftar hari ini.

“Niat kami cuma satu iaitu menjadikan daerah Kluang berjaya melawan covid19.

IKLAN

“Kepada warga di sana yang terlepas untuk mendaftar boleh hubungi nombor yang diberikan di gambar tersebut. Insyaallah kita boleh lakukan,” jelasnya lagi.

Terbaik! Shahrol Shiro Turun Padang, Bantu Penduduk Kluang Daftar Vaksin Terbaik! Shahrol Shiro Turun Padang, Bantu Penduduk Kluang Daftar Vaksin

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa kagum selain turut mendoakan semoga segala yang diusahakan oleh Shahrol ini akan sentiasa dipermudahkan.

“Alhamdulillah, terbaik. Ini patut dijadikan contoh kepada rakan-rakan artis kita. InsyaAllah harap semuanya dipermudahkan segala urusan. Semoga Allah yang dapat membalas jasa kalian.

IKLAN

“Tahniah sahabat. Semoga usaha ini diperluaskan lagi. Moga dipermudahkan urusan.

“Alhamdulillah, syukur. Teruskan perjuangan mu. Semoga diberkati Allah SWT.

“Ini yang terbaik. Saya sokong tindakan pantas ini.

“Tahniah, you’ve done a great job,” antara reaksi-reaksi positif yang diberikan netizen di ruangan komen.

Sumber: Instagram Shahrol Shiro