Selepas aktif di dalam beberapa projek kebajikan, pelakon Zara Zya sekali lagi terpanggil melakukan inesiatif kali ini dengan merancang untuk menyediakan pek bungkusan istimewa kepada golongan penghantar makanan (food rider).

Bagaimanapun, aktres yang menggerakkan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Prihatin Tanpa Sempadan itu memerlukan sejumlah dana bagi merealisasikan niat tersebut.

“Pernah Saya Curi Masa Mereka, Tanya Apa Yang Diperlukan Sebenarnya,” – Zara Zya Cadang Agih Pek Istimewa Buat Food Rider “Pernah Saya Curi Masa Mereka, Tanya Apa Yang Diperlukan Sebenarnya,” – Zara Zya Cadang Agih Pek Istimewa Buat Food Rider

“Kalau ikut kemampuan diri saya boleh sediakan pek makanan, minuman beserta pelitup muka dan sanitasi tangan, namun terbatas untuk bantuan skop kecil.

“Namun saya berasakan lebih baik niat baik ini dilakukan bersama mereka yang sama sama sudi menyumbang. Lagi ramai yang beri sumbangan, insya-Allah lagi luas skala bantuan ini boleh dianjurkan,” katanya.

Zara turut menambah, golongan sasaran juga adalah ‘frontliners’ atau pekerja barisan hadapan yang terdedah kepada pelbagai risiko.

IKLAN

“Jadi saya rasa mahu menyumbang sesuatu untuk mereka. Kecil atau besar bantuan yang diberikan, ia pastinya tetap memberi makna tersendiri.

“Malah, saya pun antara yang turut menggunakan khidmat mereka. Pernah saya curi masa golongan itu dengan bertanyakan apa yang mereka perlukan sebenarnya. Kebanyakan memberi jawapan mereka perlukan pelitup muka dan sanitasi tangan.

“Daripada situ saya terfikir untuk menganjurkan bantuan ini. Pastinya ada di antara mereka pun tak sempat menjamu selera kerana terkejar kejar masa penghantaran.

“Jadi makanan dan minuman juga boleh membahagiakan mereka. Soal makanan yang akan diagihkan, saya akan masak sendiri di rumah seperti menu nasi ayam atau beriani,” katanya lagi.

IKLAN

“Pernah Saya Curi Masa Mereka, Tanya Apa Yang Diperlukan Sebenarnya,” – Zara Zya Cadang Agih Pek Istimewa Buat Food Rider “Pernah Saya Curi Masa Mereka, Tanya Apa Yang Diperlukan Sebenarnya,” – Zara Zya Cadang Agih Pek Istimewa Buat Food Rider “Pernah Saya Curi Masa Mereka, Tanya Apa Yang Diperlukan Sebenarnya,” – Zara Zya Cadang Agih Pek Istimewa Buat Food Rider

Sebagai permulaan, aktres yang meningkat namanya menerusi drama bersiri, Love You Mr Arrogant dan Pia ini akan meletakkan pek sumbangan tersebut di beberapa lokasi stesen minyak di Setia Alam, Selangor.

“Saya mensasarkan untuk meletakkan sekitar 30 ke 50 pek bungkusan di setiap stesen minyak. Jika ada sumbangan lebih kelak, boleh kita luaskan lagi kawasan pengagihan sumbangan,” katanya

Justeri bagi yang ingin memberi sumbangan, anda boleh berbuat demikian dengan ke Instagram @malaysia.prihatin atau terus ke akaun bernombor 8010356849 CIMB Bank di bawah nama Pertubuhan Prihatin Tanpa Sempadan atau WhatsApp ke talian 017-8218385.

IKLAN

“Pernah Saya Curi Masa Mereka, Tanya Apa Yang Diperlukan Sebenarnya,” – Zara Zya Cadang Agih Pek Istimewa Buat Food Rider “Pernah Saya Curi Masa Mereka, Tanya Apa Yang Diperlukan Sebenarnya,” – Zara Zya Cadang Agih Pek Istimewa Buat Food Rider

Media Hiburan sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

“Pernah Saya Curi Masa Mereka, Tanya Apa Yang Diperlukan Sebenarnya,” – Zara Zya Cadang Agih Pek Istimewa Buat Food Rider

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI