Pelakon dan usahawan, Mawar Rashid meluahkan rasa kagum apabila melihat penghijrahan selebriti terkenal, Neelofa yang kini sudah berniqab.

Dalam pada itu, Mawar ada berkongsi cerita kisah penghijrahan dirinya yang mula mengenakan hijab pada Ogos lalu.

Kongsi Mawar atau nama sebenarnya Wan Mawar Shahputri, keinginannya untuk berubah adalah kerana Allah SWT.

“Masyaa’Allah.. betapa sayang nye ALLAH SWT dan RASULULLAH SAW terhadap kak lofa. “Hidayah itu milik Allah SWT.”

“Betul2 terinspirasi dengan penghijrahan besar yang kak lofa buat kali ni, Allahuakhbar.

“Dari dulu, Mawar sentiasa fikir apa benda yang terbaik Mawar boleh bagi inspirasi kpd followers Mawar.. dan skrg mawar da tau hala tuju mawar.. inspirasi utk ke jalan ALLAH SWT.

“Alhamdulillah Allah SWT bg PELUANG kat Mawar untuk dikenali ramai orang, ada followers. Mawar fikir, mungkin Allah SWT bg Mawar peluang ni, untuk Mawar ‘kongsikan’ benda2 yang baik kpd org yg tengok Mawar,” katanya.

IKLAN

Mawar yang kini sedang hamil anak kedua juga turut berpendapat, kita mudah untuk mendapatkan pahala dan begitu juga sebaliknya.

“Dan.. Nilah antara salah satu faktor Mawar berhijrah jugak.. sebab Mawar nk menjadi contoh yang baik kpd semua org yg melihat Mawar.

“YOU! you all semua yg baca caption Mawar ni lah yang buat Mawar rasa lebih kuat untuk tidak membuat perkara yg tidak baik kerna benda yg x baik itu boleh dipengaruhi oleh org jangan salah faham.

“Bukan mawar brubah ni sbb manusia. Faktor utama Mawar pilih destinasi ni, kerana Allah SWT.

“Kerana Mawar takut dengan ALLAH SWT.. dan nk dekat dan nakkan Cinta dari Allah & Rasulullah.. nak mencari makna sebenar KEBAHAGIAAN..

“Jadi YOU are my supporters my dear followers Sbenarnya bukan mudah utk jadi ‘org dikenali’ ni.

“Mudah untuk kita mendapat dosa sebenarnya.. dan mudah utk dpt pahala juga.. insyaa’ALLAH,” tulisnya panjang lebar.

Pada masa sama, Mawar turut mendoakan agar Neelofa kekal istiqamah dalam mencari keredaan Yang Maha Esa.

“Back to kak lofa, i am so proud of her.. pergi mana2, mesti semua org sebut pasal kak lofa.. semua org terINSPIRASI dengan perjuangan beliau.

“Mawar duk fikir sorang2.. besar nye pahala kak lofa..

“bile tgk dkt telegram grup tu lagi.. Masyaa’Allah.. hebat sgt2 perjuangan kak lofa.. Alhamdulillah bahagia untuk kak lofa.

“Mawar doakan kak lofa terus istiqomah dalam setiap perintah Allah SWT dan teruskan bg inspirasi kepada kami semua. Allahuakhbar doakan Mawar jugak semua..,” tulisnya lagi.

View this post on Instagram

Masyaa’Allah.. betapa sayang nye ALLAH SWT dan RASULULLAH SAW terhadap kak lofa.. “Hidayah itu milik Allah SWT” . . Betul2 terinspirasi dengan penghijrahan besar yang kak lofa buat kali ni.. Allahuakhbar 🤍 . . Dari dulu, Mawar sentiasa fikir apa benda yang terbaik Mawar boleh bagi inspirasi kpd followers Mawar.. dan skrg mawar da tau hala tuju mawar.. inspirasi utk ke jalan ALLAH SWT..Alhamdulillah Allah SWT bg PELUANG kat Mawar untuk dikenali ramai orang, ada followers.. Mawar fikir, mungkin Allah SWT bg Mawar peluang ni, untuk Mawar ‘kongsikan’ benda2 yang baik kpd org yg tengok Mawar.. . Dan.. Nilah antara salah satu faktor Mawar berhijrah jugak.. sebab Mawar nk menjadi contoh yang baik kpd semua org yg melihat Mawar.. YOU! you all semua yg baca caption Mawar ni lah yang buat Mawar rasa lebih kuat untuk tidak membuat perkara yg tidak baik kerna benda yg x baik itu boleh dipengaruhi oleh org 🥺 jangan salah faham.. bukan mawar brubah ni sbb manusia.. Faktor utama Mawar pilih destinasi ni, kerana Allah SWT.. Kerana Mawar takut dengan ALLAH SWT.. dan nk dekat dan nakkan Cinta dari Allah & Rasulullah.. nak mencari makna sebenar KEBAHAGIAAN.. jd YOU are my supporters my dear followers 🤍 Sbenarnya bukan mudah utk jadi ‘org dikenali’ ni.. mudah untuk kita mendapat dosa sebenarnya.. dan mudah utk dpt pahala juga.. insyaa’ALLAH 🥺🤍 . Back to kak lofa, i am so proud of her.. pergi mana2, mesti semua org sebut pasal kan lofa.. semua org terINSPIRASI dengan perjuangan beliau.. Mawar duk fikir sorang2.. besar nye pahala kak lofa.. bile tgk dkt telegram grup tu lagi.. Masyaa’Allah.. hebat sgt2 perjuangan kak lofa.. Alhamdulillah bahagia untuk kak lofa.. Mawar doakan kak lofa terus istiqomah dalam setiap perintah Allah SWT dan teruskan bg inspirasi kepada kami semua. Allahuakhbar 🤍 doakan Mawar jugak semua..

A post shared by MAWAR RASHID (@mawarashid) on

Foto: Instagram Mawar Rashid