Tular kes pelakon popular, Fattah Amin didakwa bersekongkol dengan pihak MRP International Sdn Bhd (MRP) menipu seramai 88 stokis dalam sistem kredit syarikat kerana pelakon ini merupakan salah seorang pengarah dalam syarikat tersebut.

Menegaskan bahawa hanya Kamarul Ariff Bin Abd. Karim boleh mengakses akaun dan mengawal sistem kredit secara langsung.

Menurut Fattah lagi, pihaknya telah beberapa kali menghubungi Kamarul namun gagal mendapat sebarang tindak balas.

Dia turut kesal apabila di ambil kesempatan di atas status sebagai selebriti.

Isu ini timbul dari tahun lepas apabila stokis bawa isu ke sosial media. Ia mengambil masa yang lama sebab kami mengumpul bukti.

“Walaupun telah hantar surat peguam namun masih tiada respon. Jadi kami terpaksa buat laporan polis. Ini adalah jalan terakhir. Mereka hanya mendiamkan diri dan sebab itu saya rasa ralat.

IKLAN

Nampak saya yang salah sebab keluar di media pun nama saya,” ulasnya yang mahu selesaikan kes ini dalam masa terdekat.

Menurutnya lagi, notis dihantar supaya membenarkan pihaknya untuk meneliti penyata kewangan syarikat dan menjalankan audit yang lebih terperinci.

Yang paling penting adalah stokis dan agen. Saya tidak pernah berniat untuk menipu stokis dan peminat. Saya nak bersihkan nama baik. Saya nak bantu stokis dan agen dapatkan hak mereka.”

Fakhrul Hasan, peguam yang mewakili Fattah menyatakan pihaknya akan mengambil tindakan undang-undang sekiranya pihak terbabit masih mendiamkan diri.

IKLAN

Kita nak selesaikan, kita nak tahu apa yang terjadi kepada bayaran kepada syarikat.

“Untuk hubungi secara biasa memang tak dapat, jadi kami terpaksa hantar notis.

“Pengurusan ini bukan di bawah Fattah. Fattah sepatutnya tak perlu buat apa-apa kerana bukannya liabititi dia, namun dia mengambil bertanggungjawab kepada stokis yang juga peminat dia.

IKLAN

“Kalau masih tak selesai, kami akan bawa ke tindakan undang-undang.

“Kami mahu menjelaskan kepada stokis namun perlu ada bukti dan kenyataan,” katanya yang telah melakukan tindakan daripada bulan Februari lalu.

Terdahulu, suami kepada Fazura ini telah mengeluarkan produk makanan kesihatan iaitu MRP Sup DIET dan Berrytox di bawah syarikat miliknya iaitu MRP International Sdn Bhd.

Isu timbul apabila stokis telah melaburkan wang, namun apabila mereka cuba mendapatkan wang daripada sistem kredit MRP, ianya gagal.

Sidang media tergempar Fattah Amin

Posted by MEDIA HIBURAN on Wednesday, 27 March 2019

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI