Isteri kepada usahawan kosmetik Datuk Aliff Syukri iaitu Datin Shahida menjelaskan dia dan suami sudah menceburi dunia perniagaan hampir 12 tahun.

Katanya lagi, tahun ini merupakan tahun paling mencabar untuk ditempuhi meski pernah mengalami kerugian dalam dunia perniagaan sebelum ini.

Walaupun pelbagai ujian yang mendatang, Shahida tetap meluahkan rasa syukur atas nikmat yang dikurniakanNya.

“Sepanjang hampir 12 tahun saya berniaga, tahun 2020 adalah antara tahun yg mencabar. Sebelum sampai ke fasa ni saya telah melalui berbagai pengalaman bisnes, bukan semua bisnes saya berjaya, ada yg gagal, rugi duit jgn cakap la byk.

“Tapi itu la perniagaan, ada masa berjaya ada masa tidak. Itulah risiko yang harus kita tanggung bila ambil keputusan untuk berniaga.

IKLAN

“Saya melalui macam2 dari awal tahun sehingga hujung tahun, dari masalah rumah tangga sebelum ni, kes pekerja pecah amanah, pemergian pekerja yg sangat rapat kembali ke rahmatullah dan bermacam2 lagi ujian saya lalui.

“Sehingga ke hari ni saya sangat bersyukur mampu melalui hari2 yg mendatang,” tulisnya.

Ibu kepada lima cahaya mata ini menyifatkan apa yang berlaku sebagai ujian bagi menguji keimanannya.

IKLAN

“Sebab saya percaya dalam kehidupan ni tak semua suka kita, siapa juga dalam dunia ni yg tak pernah dikata orang.

“Saya percaya ujian Allah bagi pada saya untuk menguji keimanan dan ketaqwaan saya, mungkin juga menghapus dosa.

IKLAN

“Saya hanya menumpang berniaga mencari rezeki. Juga sebagai perantara mereka yg mencari rezeki yang Allah aturkan melalui saya.

“Mudahakab kita semua dapat memperbaiki apa yg kurang dan menjadi hamba yg baik dari hari kehari. Walau seribu dugaan dan badai yang datang,saya tetap percaya Allah sentiasa mahu yg terbaik untuk saya,” tulisnya panjang lebar.

“Lalui Macam-Macam, Dari Masalah Rumah Tangga, Kes Pekerja Pecah Amanah…,” – 12 Tahun Bisnes, Datin Shahida Dedah 2020 Paling MencabarFoto: Instagram Datin Shahida

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI