“Kelmarin Yang Sengal,” – Abby Abadi Kongsi Kisah Lucu Di Lokasi Gerak Khas, Turut Kongsi Fasal Berat Badan

Awal semalam, pelakon Abby Abadi ada berkongsi keratan salah satu babaknya menerusi drama bersiri Gerak Khas 2019. Lucunnya, Abby terpaksa berlakon seorang diri, memandangkan para pelakon lain sudah pun melunaskan babak masing-masing.

Malah tulisnya, dia menerima skrip saat akhir, ketika hari penggambaran berlangsung.

“Kelmarin yg sengal. Mabukk dialog sbb pecah shot. Tu yg asyikkk terlupa je tu.. Lagipun bosannnn berlakon soranggg. Gerak Khas biasa sebenarnya skripnya dapat masa hari shooting.

“Tapi sangat luar biasa bila kita punya scene patut berdua, bertiga atau beramai2 tp kena berlakon sorang sbb shot org lain dah ambil dulu haha. Konsert Sy kelmarin. Dekat 30scene ok. Dari 30scene tu, 25scene berlakon sorang.

“Bayangkan je pelakon yg lain2 tu. assistant director tolong juga que, tp baca pun membobok.. camno nk bagi mood? huh! Sabarrr je… Hanya pelakon2 terpilih je yg mampu berlakon sorang tau.. imaginasi kena kuat, kiki…poyo,” tulisnya.

IKLAN

Pada masa sama, dia turut menyentuh mengenai penampilan terkininya yang masih belum kurus, seperti mana yang disangka peminat.

“Dan Seperkara lagi nk bagi tau awk, awak, awakkk.. yg sibuk minta tips utk kurus. kita belum kurus wak. Gambar takleh percaya. Ni shooting Gerak Khas kelmarin. Straight lagi badan kita wak, cutting takdak. Kalau dah kurus, takde rupa itunya haha.

“Ada yg kata drastiknya turun.. drastikkk apooooo.. bertahun2 Sy sibuk nk kurus. Turun sikit, naik balik. Pastu turunnn naik lagi. Walaupun sudah beberapa bantuan dihulurkan oleh berbagai pihak, tp kerana kurangnya displin diri, turun naik 10kg dalam masa beberapa bulan ni sangat sayu tau! pastu ni naik balik berat badan kita masa cuti sekolah aritu sebab buruk lantak haha,” kongsi Abby.

Malah ujarnya lagi, mungkin ramai yang sangka dia sudah tampil kurus kerana sebelum ini lebih kerap dilihat mengenakan jubah yang longgar.

IKLAN

“Nak turun 2/3kg berbulan2 lamanya. Nak naik 2/3kg 3/4hari je… cisssss ?? Mungkin nampak kurus sbb sblm ni kita asyik berjubah besar2. Skrg pakai seluar dgn blouse. Kat situ pun nmpk lah bezanya. Berat lagi kita ni. Takyahlah minta tips bagai. Masih gagal.

“Doakan kita tau. Mesti kena kurusss! Doakan utk sesama. Awak2 pun sama yg dah bertahun2 nk kurus tu. usahalah utk 2019 ni. Cukuplah bawak lemak jenjalan wak. Jom kita Hijrah utk jadi lebih kuruss utk memudahkan diri bergerak dalam setiap perkara ok? ?
Kuatkan semangat! Suruh suami/anak2 bagi sokongan.

“Yg belum kahwin, lagi patut usaha utk kurus. Nanti naik pelamin, tak merasa berbaju songket wak kalau dobok huhu,” tulis Abby panjang lebar.

View this post on Instagram

Kelmarin yg sengal ?? Mabukk dialog sbb pecah shot. Tu yg asyikkk terlupa je tu.. Lagipun bosannnn berlakon soranggg ? . Gerak Khas biasa sebenarnya skripnya dapat masa hari shooting. Tapi sangat luar biasa bila kita punya scene patut berdua, bertiga atau beramai2 tp kena berlakon sorang sbb shot org lain dah ambil dulu haha ? . Konsert Sy kelmarin. Dekat 30scene ok. Dari 30scene tu, 25scene berlakon sorang. Bayangkan je pelakon yg lain2 tu. assistant director tolong juga que, tp baca pun membobok.. camno nk bagi mood? huh! Sabarrr je… Hanya pelakon2 terpilih je yg mampu berlakon sorang tau.. imaginasi kena kuat, kiki…poyo ? . Dannnnnn Seperkara lagi nk bagi tau awk, awak, awakkk.. yg sibuk minta tips utk kurus. kita belum kurus wak. Gambar takleh percaya ? Ni shooting Gerak Khas kelmarin. Straight lagi badan kita wak, cutting takdak. Kalau dah kurus, takde rupa itunya haha.. ? . Ada yg kata drastiknya turun.. drastikkk apooooo.. bertahun2 Sy sibuk nk kurus. Turun sikit, naik balik. Pastu turunnn naik lagi. Walaupun sudah beberapa bantuan dihulurkan oleh berbagai pihak, tp kerana kurangnya displin diri, turun naik 10kg dalam masa beberapa bulan ni sangat sayu tau! pastu ni naik balik berat badan kita masa cuti sekolah aritu sebab buruk lantak haha..??. Nak turun 2/3kg berbulan2 lamanya. Nak naik 2/3kg 3/4hari je… cisssss ?? Mungkin nampak kurus sbb sblm ni kita asyik berjubah besar2. Skrg pakai seluar dgn blouse. Kat situ pun nmpk lah bezanya. Berat lagi kita ni. Takyahlah minta tips bagai. Masih gagal ? . Doakan kita tau. Mesti kena kurusss! Doakan utk sesama. Awak2 pun sama yg dah bertahun2 nk kurus tu. usahalah utk 2019 ni. Cukuplah bawak lemak jenjalan wak. Jom kita Hijrah utk jadi lebih kuruss utk memudahkan diri bergerak dalam setiap perkara ok? ? Kuatkan semangat! Suruh suami/anak2 bagi sokongan. Yg belum kahwin, lagi patut usaha utk kurus. Nanti naik pelamin, tak merasa berbaju songket wak kalau dobok huhu ? ok sekian hehe

A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on