Saat detik menimang cahaya mata semakin hampir, doktor popular, Dr Say ada berkongsi perihal tabiat bermain permainan video membuatkannya terleka.

Malah dia juga sedar masa berlalu begitu pantas.

Bagaimanapun, dia bersyukur kerana dengan kehadiran orang baru dalam hidup, ia berjaya mengubah ketagih permainan video yang dialami.

Syukur Alhamdulillah. Its quite hard to combat addiction. Time sy tak buat locum dlu, bile each time bini balik keje mesti dia tanya saya “apa yang u dah achieve arini”.

“Dan memang saya tak dapat nak jawab coz hari berlalu sgt laju when u r addicted to gaming. Kehadiran bakal baby ni menyedarkan diri saya akan tanggungjawab saya sebagai bakal dedi maka syukur Alhamdulillah atas pemberian-Nya.”

IKLAN

Turut berkongsi ketakutan yang dihadapi semua ibu bapa, doktor kacak ini turut mengucapkan takziah kepada sahabat yang baru sahaja kehilangan anak yang baru dilahirkan.

Status tersebut dimuat naiknya menerusi Insta Stories.

IKLAN

Ulasnya, apa yang berlaku membuatkannya dan isteri gusar dan menyedari bahawa Allah mampu mengambil nyawa sesiapa yang Dia mahu bila-bila masa.

“My best friend just lost his baby girl last Saturday. Greatest challenge that any parent can ever endured. Losing ur child on the same day that they were born. Frightened me and my wife on how easy Dia boleh mengambil kembali nyawa ciptaan-Nya. Stay strong, our prayers r with both of u,” kongsi Dr.Say.

IKLAN

“Kehadiran Bakal Bayi Menyedarkan Diri…,” – Dr. Say Kongsi Perihal Ketagih dan Kehilangan Bayi Sahabat Baik

Terdahulu, dia juga pernah berkongsi mengenai isterinya, Doktor Azura Abas yang pernah mengalami pendarahan pada pangkal rahim sewaktu hamil 27 minggu.

Apapun, MH doakan semoga dipermudahkan urusan Dr Say dan isteri.

Foto – Instagram Dr Say