Kecoh… Aliff Aziz Kena Tangkap Ganggu Ketenteraman Awam, Dalam Keadaan Mabuk?

Kecoh media sosial apabila satu rakaman video yang didakwa mirip penyanyi terkenal, Aliff Aziz yang dirakam bergelut dengan pihak polis Singapura mulai tular.

Menerusi rakaman video tersebut, dapat disaksikan individu dikatakan turut bergelut dengan pihak berkuasa.

Menurut laporan berita Media Corp, bekas kepada pelakon Bella Astillah itu didakwa telah menganggu ketenteraman awam ketika dalam keadaan mabuk.

Malah, pihak polis turut memaklumkan penyanyi berusia 28 tahun itu bertelingkah bersama seorang lelaki di sekitar kawasan Orchard Road, Singapura.

IKLAN

Meski diarahkan supaya bertenang agar insiden itu dapat dileraikan, namun lelaki tersebut yang dikatakan nafasnya berbau arak, enggan memberikan kerjasama dan terus mencetuskan kekecohan pada awalnya.

Lalu, dia kemudian ditangkap di bawah Seksyen 14(2)(b) Akta Kawalan Arak.

Kini, siasatan polis masih dijalankan. Difahamkan, dia bakal dihadapkan di Mahkamah Negara itu 19 November depan bagi sebutan kes curi, di mana dia turut dituduh mencuri wang milik seorang pelakon dan ahli politik Indonesia, Raja Yunika Perdhana Putri.

IKLAN

Di samping itu, rata-rata netizen juga memberi komen dan reaksi terhadap insiden yang turut mempunyai beberapa rakaman itu.

Sumber: Berita Media Corp