Setelah mengasilkan hampir 15 buah lagu OST filem sepanjang 10 tahun kebelakangan ini, penyanyi, Daqmie mengakui dia lebih selesa dikenali kerana karyanya berbanding dirinya sendiri.

Menurutnya, situasi ini membolehkan dia menjadi dirinya sendiri tanpa perlu memikirkan persepsi orang lain terhadap dirinya.

“Saya lagi suka begini. Jujur saya katakan. Sampai sekarang saya dua minggu sekali pergi pasar beli ikan tapi takda orang kenal. Happy beb.

“Mungkin ada yang kenal tapi segan nak tegur. Kalau orang kenal pun alhamdulillah. Saya lebih selesa begini. Jadi saya tidak perlu terlalu control bila di luar.

“Kita pakai selipar jepun di luar pun orang tak kisah. Saya juga rimas kalau nak pakai cantik setiap masa,” katanya kepada MH.

Daqmie berkata demikian ketika ditemui di majlis sidang media pelancaran lagu Sabda Kekasih yang berlansung di Pejabat Universal Music Malaysia, Menara Symphony, Petaling Jaya pada Khamis.

IKLAN

Akui peminat juga memainkan peranan, Daqmie menjelaskan bahawa dia lebih selesa untuk memberikan sepenuh tumpuan terhadap kejayanya sahaja.

“Tapi bila soal kerja saya ingin orang mengenali saya. Maksudnya dengan orang-orang yang berpengaruh di dalam industri kita harus juga dikenali.

IKLAN

“Bukan niat saya menidakkan peminat, bagi saya peminat juga penting tapi saya tidak mahu terlalu ekstrim sangat.

“Biar orang kenal lagu, kita buat kerja dan kita dapat duit untuk sara anak bini itu sudah memadai,” jelasnya lagi.

Dalam pada itu, Daqmie turut memuji pasangan Aeril Zafril dan Wawa Zainal yang dikatakan tidak pernah berubah sejak pertama kali berkerjasama menerusi filem 7 Petala Cinta.

IKLAN

“Saya mengenali mereka semenjak mereka di MIG lagi. Kami merupakan sahabat baik tapi kami dah jarang berhubung kerana saya duduk jauh di Perak.

“Bila saya jumpa semula mereka ini, saya jadi terkejut kerana mereka telah berjaya hingga ke tahap sekarang. Dasyat.

“Saya mengenali mereka sejak mereka bukan siapa-siapa lagi pada ketika itu.

“Tapi orangnya masih tidak berubah. Masih sama macam dulu tiada beza pun. Mereka tak pernah sombong,” akhiri Daqmie