Pengacara dan doktor selebriti, Dr. Say Shazril berkongsi khabar gembira selapas memaklumkan isterinya telah selamat melahirkan cahaya mata keduanya awal pagi tadi.

Menurut Dr. Say, dia berasa amat bersyukur kerana bayi lelaki seberat 3.5 kilogram itu telah pun dilahirkan dengan selamat tanpa sebarang komplikasi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril)

“Assalamualaikum Baby Safriel. Alhamdulillah 8.14 pagi 18.8.21 bini saya @azuraabas selamat melahirkan our second baby boy seberat 3.5kg dan sepanjang 51.5cm. Syukur ke hadrat Ilahi atas pemberian yg cukup istimewa ini.

“I am now a father of two! Tak sabar nak tengok reaksi Ace bila kami bawak Sef balik nanti. Thank you so much for your warm wishes da du’a peeps!,” tulisnya.

Isteri Selamat Bersalin Secara Pembedahan, Dr. Say Dedah Wajah ‘Baby Safriel’ Isteri Selamat Bersalin Secara Pembedahan, Dr. Say Dedah Wajah ‘Baby Safriel’

Khabar gembira itu dikongsikan sendiri oleh pengacara program, Tanya Doktor itu menerusi sebuah hantaran terkini yang dimuat naik di laman Instagram.

IKLAN

Menerusi entri yang sama, Dr. Say turut berkongsi wajah penuh anaknya itu yang telah pun diberi nama Sefriel.

Bagaimanapun, atas nasihat daripada pihak hospital, Dr. Say memaklumkan isterinya itu tidak dapat bersalin secara normal dan terpaksa menjalani prosedur pembedahan.

“Kepada yang terlepas live semalam, bini saya bersalin caesar hari ini disebabkan pakar kami memberitahu yang bini ada 20% kegagalan untuk VBAC (Vaginal birth after caesarean) sebab long time back bini pernah ada major operation pada perutnya yg menyebabkan ada banyak lekatan pada organ-organ dalamannya.

“Jadi kami tak mahu ambil risiko itu dan kami pilih caesar sebagai kaedah melahirkan anak kedua ini. Ace dulu pun dilahirkan melalui emergency caesar sebab tali pusat menjerut lehernya,” kongsinya lagi.

IKLAN

Isteri Selamat Bersalin Secara Pembedahan, Dr. Say Dedah Wajah ‘Baby Safriel’

Dalam pada itu, Dr. Say turut menzahirkan rasa syukur apabila berpeluang untuk berada di sisi isteri sepanjang prosedur pembedahan tersebut berlangsung.

“Polisi @subangjaya_medicalcentre kepada para suami yg ingin menemani isteri di kala pandemik ini adalah once suami masuk bersama isteri ke hospital, suami tak boleh keluar sehinggalah isteri keluar sebab both suami isteri kena buat PCR test sebelum masuk wad.

IKLAN

“Saya terlepas waktu Ace lahir dulu maka kali ni saya takkan terlepas Sef lahir,” akhirinya.

Sebelum ini, isterinya, Dr. Azura telah disahkan kembali hamil selepas tiga bulan mengalami keguguran sekitar Ogos tahun lalu.

Isteri Selamat Bersalin Secara Pembedahan, Dr. Say Dedah Wajah ‘Baby Safriel’

Pasangan ini juga telah pun terlebih dahulu dikurniakan seorang cahaya mata lelaki yang diberi nama Aezril.

Sumber: Instagram Dr. Say Shazril