Isteri Amy Search Cerita Sebab Pilih Nama Anak, Alexander Zulkarnain. Ini Respon Si Suami Waktu…

Isteri kepada penyanyi Amy Search iaitu Norhasnida Hassan atau mesra disapa Qasander meluahkan rasa gembira tatkala melahirkan anaknya, Alexander Zulkarnain.

Kongsinya, dia merasakan waktu berjalan pantas melihat anak terunanya itu kini meningkat remaja.

“Im obsessed with my own kids, mcm tk percaya i lahirkan dulu kecik now ths big and taller than me n Amy.

“I still remember tht feeling bila Alexander lahir when the nurse bawak masuk to my room masa tu Daddy dia otw from JB.

IKLAN

“I was like crying time tu rasa so miracle (well mommy always cry hahaa) eventho he’s my second child sbb gap lama i think 5years kot,” kongsinya.

Mengimbau detik melahirkan Alex, Qasander ketika itu tersenyum apabila Amy terlalu teruja untuk mengetahui jantina anaknya.

“Benda funny dr Amy sampai je Hospital nk tgk Burung ada tk to confirm he is a Boy ” mana burung dia ? ” hahahaa . Apo lah pak hang ni @aku.amysearch .

“Bila i di Mekah i tanya dia any specifiq dua’s u nk kirim kt i ?.. Dia cakap i want to go to Film School can u pls make dua’s for me.

“Dear son u must study hard for your scholoships ok . inshaAllah as a Mother i’ll make sure make dua’s for u and all of u berjaya Dunia Akhirat and Happy life #AlexanderZulkarnain. (dulu i disgree nk letak nama anak Alexander Zulkarnain the father insist sgt2. siap masam tarik muka hahahaa,” akhirinya.

IKLAN

View this post on Instagram

Im obsessed with my own kids , mcm tk percaya i lahirkan dulu kecik now ths big and taller than me n Amy . I still remember tht feeling bila Alexander lahir when the nurse bawak masuk to my room masa tu Daddy dia otw from JB . I was like crying time tu rasa so miracle ( well mommy always cry hahaa ) eventho he's my second child sbb gap lama i think 5years kot .. . Benda funny dr Amy sampai je Hospital nk tgk Burung ada tk to confirm he is a Boy " mana burung dia ? " hahahaa . Apo lah pak hang ni @aku.amysearch . Bila i di Mekah i tanya dia any specifiq dua's u nk kirim kt i ?.. Dia cakap i want to go to Film School can u pls make dua's for me .. . Dear son u must studyhard for your scholoships ok . inshaAllah as a Mother i'll make sure make dua's for u and all of u berjaya Dunia Akhirat and Happy life #AlexanderZulkarnain . ( dulu i disgree nk letsk nama anak Alexander Zulkarnain the father insist sgt2 . siap masam tarik muka hahahaa . ) Panjang nk cerita to be continue ok . 💗

A post shared by NHH (@qasander) on

Untuk rekod, Amy dan Qasander mendirikan rumah tangga pada 2003 dan mempunyai tiga cahaya mata Alexander Zulkarnain, 14, Sania Samara,13 dan Qaqa At-Tameemi, 9 tahun.

Foto : Instagram Qasander