Pihak pengurusan penyanyi, Siti Sarah Raissuddin iaitu Indigital Music Sdn Bhd tampil memberikan penjelasan mengenai mengenai apa yang berlaku melibatkan Siti Sarah dan suaminya, Shuib yang telah dipanggil oleh pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), hari ini.

Setakat ini, Nana Mohamad Rom selaku pengurus kepada penyanyi berkenaan menerusi satu kenyataan media memaklumkan pihak Sarah tidak boleh memberikan kenyataan berhubung perkara tersebut kerana tidak mahu mengganggu siasatan pihak SPRM bagi menghormati sistem perundangan negara.

“Untuk makluman, hanya keterangan Shuib sahaja yang diambil oleh pihak SPRM manakala Sarah hanya menemani suaminya sahaja.

IKLAN

“Namun apa yang kami dapat pastikan adalah kerjasama sepenuhnya telah diberikan kepada pihak SPRM untuk membantu siasatan.

IKLAN

“Setakat ini sahaja penjelasan yang dapat kami berikan berkenaan isu ini kerana pihak kami turut masih menunggu perkembangan selanjutnya dari pihak SPRM,” jelas Nana.

IKLAN

Terdahulu, media melaporkan pasangan selebriti itu dipercayai telah dipanggil Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini setelah disyaki terlibat dalam kes pengubahan wang haram membabitkan perniagaan air yang dijalankan mereka.

Difahamkan, pasangan selebriti itu dikatakan turut hadir ke Ibu Pejabat SPRM, Putrajaya, tengah hari tadi untuk diambil keterangan membabitkan kes berkenaan.