“First Time Rayyan Demam Sepanjang Dari Baby Sampai Dah Besar Ni…,” – Elfira Loy Dedah Suhu Anak Cecah 37 Darjah Celsius

Pelakon jelita, Elfira Loy ada memberitahu anak pertamanya, Muhamad Rayyan Khalaf telah mengalami demam panas buat kali pertama, pada Ahad.

Menurut Elfira, bacaan suhu badan anak lelakinya itu kian meningkat dan sudah mencecah 37 darjah celsius.

Lalu, bintang berusia 27 tahun ini meluahkan rasa bimbang dan turut meminta nasihat daripada pengikutnya menerusi entri yang dimuat naik di akaun Instagram miliknya.

“handsome boi down with fever Day 2 .Last night his temperature was at 37.6 now 37′ . Hopefully it will get better & better soon.

IKLAN

“first time Rayyan demam sepanjang dari baby sampai dah besar ni. Hopefully demam ni sekejap je.

“so what i did , my mom mandikan dia with air biasa je , always lap lap badan & tampal cool fever. Tapi bila nak tidur dia macam tak selesa sikit so el pasang zikir ubat penyakit because rayyan always akan tenang kalau pasang bacaan al-quran & pasang juga YL diffuser ,

“i use lemon & thieves baru dia tidur.Tapi bila malam tu , maybe he’s uncomfortable soo banyak tidur atas bahulahh sambil dukung berdiri .

“so , when do you decide to bring your child to the Doctor ? or at this stage baby memang akan ada depan soo just be patient je until it go off ?,” tulisnya.

IKLAN

Untuk rekod, Elfira telah mendirikan rumah tangga bersama Faris Khairul Anuar pada 1 Januari 2019 dan telah selamat bergelar ibu selepas melahirkan anak Muhamad Rayyan Khalaf secara normal pada 1 Oktober 2019.

Foto: Instagram Elfira Loy