Pelakon Betty Banafe kini berada di Tanah Suci bagi menunaikan umrah. 

Sehubungan dengan itu, Betty turut berdoa agar negara Malaysia terus berada dalam keadaan aman dan harmoni. 

“Apa pun yang ditakdirkan oleh Allah, kami doakan yg terbaik untuk Malaysia. 

“Setiap ujian yg berlaku, ada hikmah di sebaliknya. Yang akhirnya dunia ini adalah sementara dan kita semua akan pulang kepada Sang Pencipta kita.

IKLAN

“Menggalas kepada posisi pemimpin bukan satu tanggungjawab yang kecil, besar di mata Allah yang akhirnya kelak akan ditanyakan di hari mashyar. 

“Kita manusia penuh dgn dosa dan maka tiada yg lain, hanya berbalik padanya mohon kekutana dan keihklasan dalam apa saja perjuangan yg kita lakukan. Insyallah kita akan tenang dijiwa dan tidak akan pernah gentar melawan musuh samaada dengan kekerasan mahupun kelembutan. 

IKLAN

“Bismillahhirahmanirahim.. Moga malaysia menuju negara yang makmur dan harmoni sentiasa. Amin ya rabb,”titipnya sambil disertakan foto di sekitar Kota Suci Mekah.

Doa Betty Banafe Di Tanah Suci Buat Malaysia, – “Posisi Pemimpin Bukan Tanggungjawab Kecil, Kelak Akan Ditanyakan Di Hari Masyar.” Doa Betty Banafe Di Tanah Suci Buat Malaysia, – “Posisi Pemimpin Bukan Tanggungjawab Kecil, Kelak Akan Ditanyakan Di Hari Masyar.”

IKLAN

Sementara itu, berita mengenai politik negara pula, Tan Sri Muhyiddin Yassin secara rasmi diangkat menjadi Perdana Menteri kelapan hari ini.

Beliau yang juga Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) mengangkat sumpah jawatan di hadapan Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah. 

 Foto : Instagram Betty Banafe