“Dah Banyak Bantu Tapi Saya Senyap Sebab Tak Nak Orang Cakap Riak Dan Mak Pun Dah Pesan,” – Alhamdulillah, Aliff Syukri Sebenarnya Sudah Derma Puluhan Ribu Bantu Krisis COVID-19

Usahawan kosmetik, Dtuk Seri Aliff Syukri meminta sektor berkaitan dalam mengekang penularan waak COVID-19 supaya menghubunginya bagi memudahkan proses bantuan untuk dihulurkan.

Kata Aliff menerusi satu posting yang dimuat naik di Instagram, penyanyi lagu Cuba Bahagia ini optimis dan bersedia membantu meringankan beban dengan memberikan bantuan seperti makanan, wang ringgit dan sebagainya.

“Kepada jabatan polis, askar,hospital yg perlukan bantuan sy sedia membantu dari segi makanan , duit dan sebagainya… (hanya mereka yg bertugas untuk carola virus sahaja ya bukan personal) boleh wussp no di bawah… 0192800681.

“Sebenarnya saya dah banyak bantu tpi sy senyap sbb sy tak nak org cakap sy riak dan mak saya pun dah pesan.

“Ok dah, kalau begitu berapa ramai korang yang nak saya bantu dan saya tambahkan lagi RM30k serta boleh komen pada ruangan di bawah.

IKLAN

“Dan saya akan buat video di youtube sy tv terlajaklaris. Apabila saya buat video, jangan pula korang kata saya nak menunjuk kali ni,” tulisnya lagi.

Aliff pada masa sama turut meminta pihak Public Health Malaysia supaya menghubungi pengurusnya bagi proses sama.

“Kepada Public Health Malaysia, plz wussp manager saya pada no 0192800681 untuk saya bantu. Jangan cakap abg tak bantu lagi tau.

“Dan kepada pengguna produk abang, ini adalah hasil daripada anda semua.Jadi abang salurkan kepada mereka yang amat memerlukan bantuan di dalam kesusahan,” kata Aliff lagi.

View this post on Instagram

Kepada jabatan polis, askar,hospital yg perlukan bantuan sy sedia membantu dari segi makanan , duit dan sebagainya… (hanya mereka yg bertugas untuk carola virus sahaja ya bukan personal) boleh wussp no di bawah… 0192800681 Sebenarnya saya dah banyak bantu tpi sy senyap sbb sy tak nak org cakap sy riak dan mak saya pun dah pesan…Ok dah, kalau begitu berapa ramai korang yang nak saya bantu dan saya tambahkan lagi RM30k serta boleh komen pada ruangan di bawah. Dan saya akan buat video di youtube sy tv terlajaklaris.. Apabila saya buat video, jangan pula korang kata saya nak menunjuk kali ni.. . . kepada Public Health Malaysia, plz wussp manager saya pada no 0192800681 untuk saya bantu ..jangan cakap abg tak bantu lagi tau.. Dan kepada pengguna produk abang, ini adalah hasil daripada anda semua… Jadi abang salurkan kepada mereka yang amat memerlukan bantuan di dalam kesusahan….

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

IKLAN

Terdahulu, menerusi platform sama, Aliff juga turut meluahkan rasa apabila apabila kebaikan yang dilakukan sentiasa dipandang negatif segelintir masyakarat.

Malah, berita kononnya pihak tidak membantu turut tular.

Mungkin ramai yang tidak tahu, pengasas produk D’Herbs Terlajak Laris itu turut menjelaskan dia sebenarnya sudah menderma berpuluh ribu ringgit namun enggan menghebahkan perkara itu kepada orang ramai.

View this post on Instagram

susah sy nak puaskan hati org.. Assalamualaikum kepada semua sahabat media sosial saya. Saya sebenarnya terlalu penat dengan sikap masyarakat dan juga netizen. Buat baik salah dan buat jahat pun salah. Saya bersedekah salah dan saya bagi zakat pun salah. Baru-baru ini tular dengan mengatakan bahawasanya saya tidak membantu orang di dalam kesusahan. Dan di dalam masalah cronola. Adakah anda tahu sebenarnya saya telah membantu lebih daripada puluhan ribu ringgit untuk mereka yg susah dlm penyakit cronola ini. Dan orang mengatakakan saya tidak membantu. Saya meriak dan sebagainya. Jika saya bantu korang kata saya riak, jika saya tidak bantu korang kata saya jahat. Kalau saya tunjuk buat live, korang kata saya menunjuk. Sebenarnya korang nak apa ? . . Sebenarnya saya dah banyak bantu tpi sy senyap sbb sy tak nak org cakap sy riak mak saya pun dah pesan…Ok dah, kalau begitu berapa ramai korang nak saya bantu dan saya tambahkan lagi RM30k . Kepada sesiapa yang nak saya bantu, sila komen di bawah. Dan saya akan buat video dan yoad di youtube sy tv terlajaklaris.. Dan saya akan buat video, jangan korang kata saya nak menunjuk pula kali ni.. . . kepada public helath malaysia plz wussp manager saya 0192800681 utk bantu ..jangan cakap abg tak bantu lagi tau.. Dan kepada punya aku nak abang dan juga pengguna pada abang ini adalah hasil daripada anda semua jadi apa salurkan kepada mereka yang memerlukan dalam kesusahan

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on