“Dah Banyak Bantu Tapi Saya Senyap Sebab Tak Nak Orang Cakap Riak Dan Mak Pun Dah Pesan,” – Alhamdulillah, Aliff Syukri Sebenarnya Sudah Derma Puluhan Ribu Bantu Krisis COVID-19

Usahawan kosmetik, Dtuk Seri Aliff Syukri meminta sektor berkaitan dalam mengekang penularan waak COVID-19 supaya menghubunginya bagi memudahkan proses bantuan untuk dihulurkan.

Kata Aliff menerusi satu posting yang dimuat naik di Instagram, penyanyi lagu Cuba Bahagia ini optimis dan bersedia membantu meringankan beban dengan memberikan bantuan seperti makanan, wang ringgit dan sebagainya.

“Kepada jabatan polis, askar,hospital yg perlukan bantuan sy sedia membantu dari segi makanan , duit dan sebagainya… (hanya mereka yg bertugas untuk carola virus sahaja ya bukan personal) boleh wussp no di bawah… 0192800681.

“Sebenarnya saya dah banyak bantu tpi sy senyap sbb sy tak nak org cakap sy riak dan mak saya pun dah pesan.

“Ok dah, kalau begitu berapa ramai korang yang nak saya bantu dan saya tambahkan lagi RM30k serta boleh komen pada ruangan di bawah.

IKLAN

“Dan saya akan buat video di youtube sy tv terlajaklaris. Apabila saya buat video, jangan pula korang kata saya nak menunjuk kali ni,” tulisnya lagi.

Aliff pada masa sama turut meminta pihak Public Health Malaysia supaya menghubungi pengurusnya bagi proses sama.

“Kepada Public Health Malaysia, plz wussp manager saya pada no 0192800681 untuk saya bantu. Jangan cakap abg tak bantu lagi tau.

“Dan kepada pengguna produk abang, ini adalah hasil daripada anda semua.Jadi abang salurkan kepada mereka yang amat memerlukan bantuan di dalam kesusahan,” kata Aliff lagi.

View this post on Instagram

Kepada jabatan polis, askar,hospital yg perlukan bantuan sy sedia membantu dari segi makanan , duit dan sebagainya… (hanya mereka yg bertugas untuk carola virus sahaja ya bukan personal) boleh wussp no di bawah… 0192800681 Sebenarnya saya dah banyak bantu tpi sy senyap sbb sy tak nak org cakap sy riak dan mak saya pun dah pesan…Ok dah, kalau begitu berapa ramai korang yang nak saya bantu dan saya tambahkan lagi RM30k serta boleh komen pada ruangan di bawah. Dan saya akan buat video di youtube sy tv terlajaklaris.. Apabila saya buat video, jangan pula korang kata saya nak menunjuk kali ni.. . . kepada Public Health Malaysia, plz wussp manager saya pada no 0192800681 untuk saya bantu ..jangan cakap abg tak bantu lagi tau.. Dan kepada pengguna produk abang, ini adalah hasil daripada anda semua… Jadi abang salurkan kepada mereka yang amat memerlukan bantuan di dalam kesusahan….

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

IKLAN

Terdahulu, menerusi platform sama, Aliff juga turut meluahkan rasa apabila apabila kebaikan yang dilakukan sentiasa dipandang negatif segelintir masyakarat.

Malah, berita kononnya pihak tidak membantu turut tular.

Mungkin ramai yang tidak tahu, pengasas produk D’Herbs Terlajak Laris itu turut menjelaskan dia sebenarnya sudah menderma berpuluh ribu ringgit namun enggan menghebahkan perkara itu kepada orang ramai.

https://www.instagram.com/p/B-EH1RepxAW/?igshid=1erfgv4wcdu8t