Penceramah Ustaz Ebit Lew ada membeli kira-kira 10,000 ‘face mask’ atau penutup muka dari beberapa peniaga bagi tujuan diagihkan kepada orang ramai.

Perkara itu dikongsikan Ebit menerusi satu status yang dimuat naik pada Sabtu di laman Facebook rasminya.

Puas mencari keperluan berkenaan ketika negara sedang dilanda krisis COVID-19, akhirnya urusan tersebut dipermudahkan apabila Ebit berjaya membeli, meski harganya berbeza dari kebiasaan.

“Puas fikir nak cari mana bila dengar banyak mask dah tiada. Semua tugas utama yang perlu berada di jalan, banyak restoran, kedai-kedai dan bahagian sokongan, kerja bank-bank. Saya sendiri puas cari mask tak dapat lama dah. Tanya sana sini. Ramai tanya saya.

“Akhirnya saya dapat beli 10 ribu mask dari beberapa orang yang menjualnya. Walau harga lebih dari biasa. Takperlah. Syukur saya dah hadiahkan pada yang minta pada saya sebelum ini.

IKLAN

“Duit waktu ni boleh menjadi saham akhirat. Ya Allah terimalah semuanya jadi asbab kebaikan dan hidayah. Dan sihatkan semua kawan-kawan saya di semua hospital dan bantulah kami semua ya Allah,” tulisnya.

Ebit turut memaklumkan, penutup muka itu sudah pun diedarkan ke beberapa buah lokasi.

“Tadi dah guna khidmat bungkusit edarkan pada beberapa tempat. Ada adik kerja tu datang tak pakai mask pun. Ya Allah bahayanya adikku. Saya hadiahkan juga padanya. Keadaan terdesak sekarang.

IKLAN

“Sebab jika ke hospital pun nak dipilih untuk disaring memang susah. Semoga Allah selamatkanlah kita semua. Pulihkan keadaan ini.

“Pohon doa yer semua rider adik ni semua selamat menghantar ke semua tempat. Ya Allah terimalah sedekah hadiah ini jadi asbab hidayah.

“Jika ada sesiapa ada mask banyak boleh bagitahu. Ramai lagi nak mask. Semoga dimudahkan ya. Siapa ingin infak- Cimb 8603546376 (Pertubuhan Kasih Umat Malaysia),” jelasnya lagi.

IKLAN

“Puas Fikir Nak Cari Mana…,” – Lepas Sumbang ‘Aircond Portable’ & Makanan, Ebit Lew Beli 10 Ribu ‘Face Mask’ Untuk Diagihkan Pada Orang Ramai

 

Terdahulu, Ebit turut bersama-sama membantu dengan menghulurkan pendingin hawa untuk dua buah hospital selain memberi sumbangan makanan baru-baru ini ke Hospital Sungai Buloh, Selangor.

Foto: Fabebook Ebit Lew

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI