Pelakon popular Indonesia, Nirina Zubir baru sahaja kehilangan ayahnya, Zubir Amin pada Khamis 23 Disember 2021 akibat penyakit angin ahmar. Jenazah ayah pelakon Ali and Ratu Ratu Queens itu telah disemadikan di Taman Pemakaman Umum Tanah Kusir yang terletak di ibu kota Indonesia, Jakarta.

Pemergian ayahnya itu memberi kesan kepadanya lantaran dia juga telah kehilangan ibu pada tahun 2019. Ditambah pula baru-baru ini keluarganya dikejutkan dengan kes penipuan harta arwah ibunya yang diseleweng oleh pembantu rumah tangga yang sudah dianggap seperti keluarga.

“Buya Mahu Disatukan Dengan Ibunya,” – Reda Dengan Pemergian Ayah, Nirina Zubir Belajar Ikhlas

Sebelum meninggal dunia ayahnya yang mesra digelar sebagai buya dalam kalangan keluarga membuat satu permintaan andainya dia menghembuskan nafas terakhir. Permintaan tersebut agar dia dikuburkan bersebelahan dengan ibunya yang merupakan nenek kepada Nirina Zubir.

BACA JUGA: Nirina Zubir Menangis, Pembantu Rumah Disyaki Menggelapkan Harta Arwah Ibu Bernilai RM4.9 Juta

“Buya Mahu Disatukan Dengan Ibunya,” – Reda Dengan Pemergian Ayah, Nirina Zubir Belajar Ikhlas

IKLAN

“Buya ditanam satu liang lahad dengan arwah ibunya dia. Memang ini keinginan buya sejak kesihatan buya semakin menurun. Dia mahu kalau waktunya sudah tiba, dia mahu disatukan bersama ibunya. Maka inilah yang kita lakukan hari ini menguburkannya bersama dengan ibunya,” jelas Nirina menjelaskan keinginan arwah ayahnya.

“Buya Mahu Disatukan Dengan Ibunya,” – Reda Dengan Pemergian Ayah, Nirina Zubir Belajar Ikhlas

Reda dengan pemergian ayah tercinta, Nirina mengungkapkan yang dia ikhlas dan berasa lega kerana ayahnya tidak lagi menderita kesakitan. Mula dimasukkan ke hospital pada awal November lalu, keadaan kesihatan ayahnya semakin menurun sehingga perlu dimasukkan ke unit rawatan rapi (ICU) dan unit penjagaan tinggi (HCU).

IKLAN

“Saya melihat ini sebagai pelajaran hidup, mungkin ini menguatkan saya untuk masa hadapan. Tetapi yang pasti saya merasa lega kerana bapa sudah tidak sakit lagi. Walaupun terasa berat sekali, mungkin dari kelmarin doa saya semoga yang terbaik diberikan kepada buya. Semoga ini membuatkan saya dan keluarga lebih kuat dan lebih rapat,” ujarnya sambil menahan sebak.

BACA JUGA: “Dia Juga Seleweng Wang Sewa Rumah,” – Nirina Zubir Kongsi Penipuan Lain Yang Dilakukan Pembantu Rumah Arwah Ibunya

++Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di halaman rasmi Telegram Media Hiburan

IKLAN

Sumber: (1)

Kredit foto: Instagram Nirina Zubir

 

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI