Pengacara Jihan Muse mendedahkan usia kehamilannya kini sudah lebih enam bulan dan dijangka bersalin pada September depan.

Meluahkan rasa syukur, Jihan, 38, akui dia juga kini lebih menghargai kehidupan selepas disahkan positif Covid-19, hujung Januari lalu.

Jihan berkata demikian ketika ditemui di sidang media Anugerah MeleTop Era 2021 (AME2021) di Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), malam tadi.

Alhamdulillah 6 Bulan Lebih,” – Jihan Muse Hamil Anak Kedua, Tahniah! Alhamdulillah 6 Bulan Lebih,” – Jihan Muse Hamil Anak Kedua, Tahniah!

“Allah nak uji, ketika usia kandungan lebih sebulan, saya disahkan positif Covid-19 dan mendapatkan rawatan di Hospital Sungai Buloh, Selangor selama 10 hari.

“Saya dapat tahu positif virus berkenaan sejurus melakukan ujian saringan sebagai persiapan mengacarakan AME2021 yang sepatutnya berlangsung pada 30 Januari lalu sebelum ia ditangguhkan,” katanya.

Jihan bagaimanapun syukur lega apabila dia tidak mengalami situasi sukar sepanjang berada di hospital.

IKLAN

“Saya bersyukur sebab ketika fasa tersebut, saya punya simptom tidaklah teruk. Mungkin kerana sudah lengkap vaksin. Cuma saya ada alami batuk, demam yang teruk tidak ada alhamdulillah,” katanya.

Ditanya reaksi suaminya yang juga pelakon, Ungku Hariz, Jihan akui mereka tidak pernah putus doa untuk memiliki cahaya mata kedua.

Alhamdulillah 6 Bulan Lebih,” – Jihan Muse Hamil Anak Kedua, Tahniah! Alhamdulillah 6 Bulan Lebih,” – Jihan Muse Hamil Anak Kedua, Tahniah! Alhamdulillah 6 Bulan Lebih,” – Jihan Muse Hamil Anak Kedua, Tahniah!

“Saya gembira, begitu juga dengan suami. Sebab memang sudah lama berhasrat untuk ada rezeki zuriat lagi sebenarnya. Anak sulung pun dah masuk empat tahun.

IKLAN

“Saya dapat tahu hamil pun pada minggu-minggu akhir Gegar Vaganza 8 (GV8). Soal jantina saya tidak kisah, asalkan bayi dalam keadaan sihat dan baik sudah memadai,” katanya lagi.

Jihan atau nama sebenarnya, Nuur Jihan Musa berkahwin dengan Ungku Hariz pada 2016.

Sementara itu, Jihan yang dinobatkan sebagai Personaliti TV MeleTop menyifatkan kemenangan pertamanya secara solo di AME kali ini sebagai dedikasi buat peminat.

IKLAN

Alhamdulillah 6 Bulan Lebih,” – Jihan Muse Hamil Anak Kedua, Tahniah! Alhamdulillah 6 Bulan Lebih,” – Jihan Muse Hamil Anak Kedua, Tahniah!

“Selain ini rezeki anak, saya rasa ini juga satu penghargaan buat peminat. Mulanya memang tidak jangka. Ingatkan hanya ‘content’. Bila nama diumumkan, saya tergelak.

“Tapi saya bersyukur memandangkan sebelum ini selalu juga tercalon dalam mana-mana anugerah, tapi susah nak menang sebab ini peminat punya usaha. Terima kasih buat kalian yang mengundi,” katanya lagi.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

https://youtu.be/1hO3pRj1QNM

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI