Mood Republik Raya 2019 kini kembali lagi untuk tahun keenam yang bakal menggegarkan empat lokasi utama.

Meneruskan tradisi selama 72 jam tanpa henti bermula 24 hingga 27 Mei depan, pastinya acara beli belah terbesar sempena Aidilfitri, KL Raya Fest 2019 akan berlangsung di lokasi baru iaitu di Pusat Dagangan dan Pameran Antarabangsa Malaysia (MITEC).

Malah, seramai 150 selebriti akan memeriahkan lagi suasana disana.

Antara selebriti yang akan memeriahkan Mood Republik seperti Rozita Che Wan, Emma Maembong, Zoey Rahman, Wawa Zainal, Scha Al-Yahya, Mira Filzah, Hairul Azreen, Janna Nick, Saharul Ridzwan dan ramai lagi.

150 Selebriti Popular Raikan Mood Republik Raya, Kini 72 Jam Di Lokasi Baru, MITEC! 

IKLAN

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Mood Republik, Datuk Kimi Iskandar Ismail berkata tahun ini merekan akan mensasarkan 2.5 juta pengunjung.

“Tahun ini kami mensasarkan transaksi kewangan sebanyak RM100 juta dan lebih 2.5 juta pengunjung,”katanya kepada MH ketika ditemui di Kuala Lumpur petang semalam.

IKLAN

Lebih menarik, Mood Republik tahun ini memberikan kelainan dengan 1000
booth yang akan dibuka; 500 booth di Kuala Lumpur, 150 di Kedah, 200 di Pahang dan selebihnya di Kelantan.

“Kami pilih MITEC ni sebab lokasi yang lebih luas dan lapang. Tambahan pula, parking lot yang senang untuk pengunjung letak kenderaan mereka,” jelasnya.

IKLAN

Ditanya mengenai tradisi ‘hujan duit’ pada tahun lalu, tahun ini mereka akan melakukan (pemberian duit) secara lebih sopan selari dengan adat dan budaya Malaysia.

“Tahun ini kami menjaga sensitiviti dan adab kemelayuan kita dengan memberi sampul duit raya. Tapi, pastinya nanti akan ada rempuhan yang tak dijangka, kami akan kawal situasi ketika itu,” jelas Kimi.

Mood Republik 2019 akan mengegarkan empat lokasi iaitu:

MITEC, KL : 24 -27 Jun 2019
Grand Riverview Hotel, Kota Bahtu, Kelantan : 10-11 Mei 2019
TH Hotel & Convention Centre, Alor Setar, Kedah : 31 Mei- 1 Jun 2019
Sultan Ahmad Shah International Convention Centre, Kuantan, Pahang :
1-2 Jun 2019