Bulan lalu, usahawan selebriti, Datuk Seri Aliff Syukri ada memaklumkan isterinya, Datin Seri Nur Shahida mengalami keguguran salah seorang bayi kembar yang sedang dikandung selama beberapa minggu.

Reda dengan ketentuan Illahi kerana harapan untuk mempunyai cahaya mata kembar tidak kesampaian, Aliff dan isteri bagaimanapun gembira kerana salah satu bayi dalam kandungan isteri dalam keadaan yang baik.

“Alhamdulillah setakat ini semuanya okay, sudah masuk 16 minggu,” kata Shahida kepada MH.

Ditanya mengenai situasi keguguran yang dialami tidak lama dulu, Shahida mengakui pada peringkat awal tidak mengetahui sedang hamil anak kembar sehinggalah bertemu pakar sejurus mengalami pendarahan.

“Waktu Nak Solat Asar, Sedar Ada Pendarahan, Saya Sebelum Ini Tak Pernah Ada Pengalaman Gugur,” – DS Shahida

“Itulah kita pun tak tahu sedang hamil anak kembar. Kalau tahu pasti saya akan lebih berhati-hati dan tak mahu fikir hal yang membuatkan diri tertekan. Ketika itu saya di pejabat dan bila berlaku pendarahan, saya terfikir pasti kandungan tak dapat diselamatkan.

IKLAN

“Malah saya perasan hal itu pun selepas dua jam. Waktu nak solat Asar, tersedar adanya pendarahan sebab saya sebelum ini tak pernah ada pengalaman gugur. Saya memang alami sakit perut dah sakit pinggang pada hari kejadian.

“Awalnya fikir ia mungkinlah simpton biasa bila hamil. Cuma bila nak solat tu, tengok darah dah penuh. Jadi panik,” kongsinya yang turut mendapatkan pandangan dari salah seorang pekerja yang pernah ada pengalaman keguguran.

Katanya lagi bila diperiksa doktor pakar, katanya bila discan, doktor memberitahu dirinya hamil anak kembar.

IKLAN

“Katanya ada dua kantung, yang satu dalam keadaan baik ada jantung sementara yang satu lagi sudah tidak berdegup. Hari kedua pendarahan barulah semuanya okay,” jelasnya panjang lebar.

“Waktu Nak Solat Asar, Sedar Ada Pendarahan, Saya Sebelum Ini Tak Pernah Ada Pengalaman Gugur,” – DS Shahida

Pada masa sama, Shahida juga tidak menolak tekanan terhadap beberapa isu yang menimpa keluarganya tidak lama menjadi antara faktor kepada punca keguguran.

IKLAN

Terdahulu, keduanya ditemui pada majlis rumah terbuka dan sambutan hari jadi anak bongsu mereka, Yusuf al Qadrawi di Sri Damansara pada Sabtu.

“Waktu Nak Solat Asar, Sedar Ada Pendarahan, Saya Sebelum Ini Tak Pernah Ada Pengalaman Gugur,” – DS Shahida

Ikuti temu bual penuh bersama mereka di Facebook dan IG TV Instagram kami.

https://www.instagram.com/p/BzUyLbnnSgR/

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI