Viral Kisah Instafamous Persoal Petugas Kesihatan, Luqman Hakim Kongsi Pengalaman Buat Swab Test Di Belgium

Baru-baru ini, isu melibatkan Instafamous yang didakwa secara terbuka mengkrtitik cara petugas kesihatan menjalankan ujian saringan Covid-19 ke atas dirinya nyata bukan sahaja mengundang reaksi pelbagai.

Lalu, pemain bola sepak negara yang kini berkelana di bumi Belgium, Luqman Hakim turut ada juga ada berkongsikan pengalamannya saat melakukan ujian sama.

Menurut Luqman, sepanjang berada bersama kelab bola sepak, Liga Pro Belgium, KV Kortrijk, dia harus menjalani ujian swab seminggu sekali.

Viral Kisah Instafamous Persoal Petugas Kesihatan, Luqman Hakim Kongsi Pengalaman Buat Swab Test Di Belgium

IKLAN

“Kita seminggu sekali kena korek (swab test) okay je. Nurse sini buat pusing macam skru weh,” tulisnya.

Hantaran tersebut dikongsikan oleh penyerang muda berusia 18 tahun itu menerusi akaun Twitter miliknya.

Posting berkenaan nyata menarik perhatian ramai warganet.

Malah, mereka turut berpendapat tugas para frontliner sepatunya lebih dihormati kerana mereka telah berkorban nyawa, masa dan tenaga demi memastikan keselamatan semua pihak.

Viral Kisah Instafamous Persoal Petugas Kesihatan, Luqman Hakim Kongsi Pengalaman Buat Swab Test Di Belgium Viral Kisah Instafamous Persoal Petugas Kesihatan, Luqman Hakim Kongsi Pengalaman Buat Swab Test Di Belgium

IKLAN

Terdahulu, Instafamous yang terkait dikatakan tidak berpuas hati dengan cara seorang petugas kesihatan menjalankan ujian swab ke atas dirinya baru-baru ini.

Selepas mendapat kritikan, Instafamous tersebut bagaimanapun telah pun membuat permohonan maaf dan mengakui kesilapannya itu dan kedua-dua pihak telah pun mencapai kata sepakat.

Sumber:Twitter Luqman Hakim