Pelakon dan usahawan, Mawar Rashid bersikap praktikal apabila berkongsi pendapat menerusi topik ‘Jangan Berkira Dengan Pasangan’ di program Wanita Hari Ini di TV3, baru-baru ini

Bagi Mawar, sebagai isteri sudah pasti dia menitikberatkan soal kewangan dan perbelanjaan keluarga besarnya.

“Macam saya dengan suami, kami sememangnya belajar antara satu sama lain dan dia sangat memberi sokongan kalau saya nak buat kebaikan.

“Saya bekerja cari duit memang untuk keluarga dan saya memang sentiasa akan utamakan keluarga saya dahulu.

“Bukan hanya keluarga saya tapi keluarga belah suami pun saya lakukan perkara yang sama.

“Dari segi kewangan memang saya akan utamakan dulu sebab pada saya ia memang sangat penting. Tetapi hal ini ramai orang yang terlepas pandang,” katanya.

IKLAN

Dalam pada itu, Mawar atau nama lengkapnya Wan Mawar Shahputri Wan Rashid menambah, tiap pasangan suami isteri perlu memupuk sikap pemurah antara satu sama lain.

Mawar percaya, sikap sedemikian pasti akan memperoleh manfaat dan ganjaran yang berlipat ganda kelak.

Usahlah Berkira Dengan Pasangan! Mawar Rashid; “Lebih Banyak Memberi, Lebih Banyak Menerima.” Usahlah Berkira Dengan Pasangan! Mawar Rashid; “Lebih Banyak Memberi, Lebih Banyak Menerima.” Usahlah Berkira Dengan Pasangan! Mawar Rashid; “Lebih Banyak Memberi, Lebih Banyak Menerima.” Usahlah Berkira Dengan Pasangan! Mawar Rashid; “Lebih Banyak Memberi, Lebih Banyak Menerima.”

IKLAN

“Saya percaya lebih banyak kita memberi, lebih banyak kita akan menerima dan kalau boleh kita jangan penah sentiasa mengharapkan apa-apa balasan.

“Kita kena sentiasa bantu suami dan buat dia gembira. Kalau kita bantu untuk mudahkan suami kita InsyaAllah Tuhan akan mudahkan kita,” katanya lagi.

Sekadar informasi, Mawar mendirikan rumah tangga bersama Raf Yaakob pada tanggal 9 November 2017.

IKLAN

Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan sepasang permata hati iaitu Raden Muhammad Rafael, yang kini berusia 2 tahun dan Raden Seri Rossabella Cinta, setahun.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

Foto: Instagram Mawar Rashid