“The Whole Body Kena Attacked, Kesian Dia,” – Amyra Rosly Maklum Anak Kedua Kena ‘Kawasaki Infection.’

Pelakon Amyra Rosli berkongsi perkembangan terkini anak keduanya, Ayra Aryssa yang dilaporkan mengalami demam panas sejak beberapa hari lalu.

Menurut Amyra, suhu badan anaknya itu masih lagi dengan bacaan 40 darjah celsius selain badannya turut dipenuhi ruam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madam Amyra (@aamyrarosli)

“A day before admitted, Aryssa okay sangat-sangat. Pergi haircut, main merry go round, balik rumah bergelak ketawa dengan abang. Esok bangun terus sakit? And sampai la hari ni temperature masih 40 dan badan penuh rashes.

“Tak pernah-pernah Mommy tengok adik weak sampai tak boleh bercakap berhari-hari mcm ni,” tulisnya.

IKLAN

Ibu kepada dua cahaya mata ini turut akui perasannya bercampur baur mengenangkan ujian menimpa permata hatinya itu.

“Mommy takut, risau, penat, down, sedih, tapi untuk adik, Mommy kena kuat and adik my strong girl, you can fight this,” tulisnya menerusi hantaran terkini di Instagram.

Sementara itu menerusi Insta Stories, isteri kepada pelakon Amar Baharin memaklumkan kesan ruam yang dialami kanak-kanak berusia dua tahun itu ialah kerana ‘Kawasaki Infection.’

“Yes ini condition anak Myra sekarang. Kawasaki Infection. The whole body dia kena attacked. Kesian dia. Myra baca semua DM dan komen korang. Tapi tak berkesempatan lagi nak reply.

“Maaf sangat. Semua dah reda nanti Myra reply okay. Thank you yang mendoakan Aryssa. Love you all,” tulisnya.

IKLAN

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.