Ketika musim penularan wabak Covid-19 ini, ramai di antara kita yang memilih untuk berbelanja secara atas talian berbanding berurusan terus di kedai mahu pun pusat membeli-belah.

Bagaimanapun, kita tidak boleh menafikan penjualan di atas talian ini ada ketikanya tidak berjalan seperti mana yang diimpikan.

Itulah situasi yang berlaku kepada pelawak, Atu Zero yang dikatakan telah mendapat bungkusan salah ketika membuat pembelian di salah sebuah platform e-dagang terkemuka.

Menerusi video yang dimuat naik di akaun Instagram isterinya, Atu mendedahkan dia hanya menerima beberapa helai kain putih di dalam bungkusan yang sepatutnya mengandungi lampin pakai buang anak.

IKLAN

Atu atau nama sebenarnya Sharif Kunal Doli Sharif, berharap agar pihak tersebut mengambil tindakan segera sebelum dia sendiri mengambil tindakan undang-undang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shafeeqa Johari (@shafeeqajohari)

IKLAN

Atu bercakap mengenai hal tersebut menerusi sebuah video rakaman yang dimuat naik ke Instagram oleh isterinya.

Pada masa sama, Isteri kepada Atu memberitahu, Shafeeqa Johari selepas ini dia tidak mahu lagi membeli belah di platform tersebut dan hanya mahu berurusan terus di kedai.

IKLAN

“Tak larat dah nak membebel, lepas ni belilah mahal sikit kat Aeon tapi terus dapat barang,” luahnya

Melihat di ruangan komen pula, rata-rata netizen turut berkongsi pengalaman mereka sewaktu membeli belah secara atas talian.

Foto: Instagram Shafeeqa Johari

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI