“Tidur La Puas-Puas Sekarang, Nanti Dah Ada Anak Memang Tak Cukup Tidur,” – Tasha Manshahar

Menyambut orang baru dan memulakan rutin yang sama setiap hari ia pasti bukan suatu hal yang mudah.

Lebih-lebih lagi bagi suami isteri yang baru dikurniakan cahaya mata yang pertama.

Kata Tasha Manshahar menerusi Instagram, dia masih lagi dalam proses mengadaptasi kehidupan dengan kehadiran anaknya.

Malahan, bekas penyanyi ini mengakui dia ada meminta untuk berehat dan tidur sepuas-puasnya sebelum ada anak adalah benar sama sekali.

Day 17. Dalam fasa adaptation lagi. Banyak benda baru i belajar, and more to learn day by day. Tapi one thing lah, orang selalu pesan sebelum i bersalin dulu, “tidur la puas-puas sekarang, nanti dah ada anak mmg tak cukup tidur”. Which is…..VERY TRUE!

IKLAN

“Sampai kadang-kadang nego dengan anak, “sayang, lepas minum susu ni, kita tidur kejap boleh? Kejap je. Mommy penat sgt harini. Please eh boleh eh eh eh.” Sambil lap airmata guna lengan baju ya nego tu hahahahahhahahahah kejadian ni baru berlaku siang tadi.

“Yela, mmg ada hari kita macam extra penat kan. Sbb kalau malam alhamdulillah setakat ini, baby merengek nak susu atau nak tukar pampers je, lepastu dia lena sampai ke pagi. Kita je la kejap2 bangun nak tengok dia okay ke tidak.

“Masih adapt. Dalam fasa trial and error. Maklumlah first time. Siapa pernah experience?” luahnya di Instagram.

View this post on Instagram

Day 17. Dalam fasa adaptation lagi. Banyak benda baru i belajar, and more to learn day by day. Tapi one thing lah, orang selalu pesan sebelum i bersalin dulu, "tidur la puas-puas sekarang, nanti dah ada anak mmg tak cukup tidur". Which is…..VERY TRUE! 🤣 _ Sampai kadang-kadang nego dengan anak, "sayang, lepas minum susu ni, kita tidur kejap boleh? Kejap je. Mommy penat sgt harini. Please eh boleh eh eh eh." Sambil lap airmata guna lengan baju ya nego tu hahahahahhahahahah kejadian ni baru berlaku siang tadi. Yela, mmg ada hari kita macam extra penat kan. Sbb kalau malam alhamdulillah setakat ini, baby merengek nak susu atau nak tukar pampers je, lepastu dia lena sampai ke pagi. Kita je la kejap2 bangun nak tengok dia okay ke tidak. _ Masih adapt. Dalam fasa trial and error. Maklumlah first time. Siapa pernah experience?

A post shared by @ tashamanshahar on

IKLAN

Netizen turut berkongsi pengalaman masing-masing dalam soal penjagaan anak, malah ada yang menyarankan agar penyanyi ini berehat apabila bayi sedang tidur.

Dalam hal ini, suami harus bersama mainkan peranan dalam soal penjagaan anak. Barulah kurang beban isteri.

Foto : Instagram Tasha Manshahar