Pelakon Fasha Sandha tidak menafikan kebelakangan ini dirinya sering ditanya mengenai tips kurus dan penggayaan imej.

 Fasha atau nama sebenarnya, Nur Fasha Sandha Hassan, 39, berkata, dia awalnya segan dengan pertanyaan tips berkaitan kerana menganggap dirinya hanya bergaya sederhana sahaja.

“Tak tahulah orang nak bergaya macam Fasha atau tidak, tetapi saya bergaya ikut keselesaan seperti jeans dan kemeja-T sahaja.

“Melainkan jika dalam waktu bekerja, mestilah saya perlu bersiap. Jadi bila orang DM saya di sosial media dan bertanya tentang tips fesyen dan sebagainya, rasa segan pula,” katanya.

Tambah Fasha, dia juga menyedari akaun Instagramnya kini semakin dipenuhi dengan mesej, lebih-lebih lagi selepas dipilih menjadi duta kepada jenama pakaian, AL FARO.

Aktres ini juga menyifatkan pakaian jenama terbabit sangat bergaya dan ‘mesra poket’ pengguna dan tidak hairan sekiranya ramai peminat yang memberikan perhatian terhadap jenama berkenaan.

IKLAN

“Saya tak sangka diri ini yang serba sederhana memberi impak besar buat wanita di luar sana.

“Mereka DM saya dan bertanyakan tentang baju yang saya gayakan dalam posting Instagram kerana ia dilihat sangat selesa, tetapi pada masa sama bergaya.

“Yang penting jenama AL FARO jenama mampu milik. Apa-apapun saya nak pesan janganlah meletakkan kehebatan seseorang itu pada saiz badannya semata-mata.

“Apabila saya dalam keadaan berisi atau kurus, saya sentiasa positif dan tak pernah marahkan diri. Orang saja yang body shaming saya ketika berisi dulu,” katanya lagi.

IKLAN

“Tak Sangka Saya Yang Serba Sederhana Ini Beri Impak…,” – Fasha Sandha Segan Ramai Mulai Bertanya Tentang Imej & Fesyen “Tak Sangka Saya Yang Serba Sederhana Ini Beri Impak…,” – Fasha Sandha Segan Ramai Mulai Bertanya Tentang Imej & Fesyen “Tak Sangka Saya Yang Serba Sederhana Ini Beri Impak…,” – Fasha Sandha Segan Ramai Mulai Bertanya Tentang Imej & Fesyen “Tak Sangka Saya Yang Serba Sederhana Ini Beri Impak…,” – Fasha Sandha Segan Ramai Mulai Bertanya Tentang Imej & Fesyen “Tak Sangka Saya Yang Serba Sederhana Ini Beri Impak…,” – Fasha Sandha Segan Ramai Mulai Bertanya Tentang Imej & Fesyen

Sementara itu, Fasha baru saja menandatangani kontrak sebagai duta AL FARO dan hanya beberapa bulan saja, jenama tersebut terus meningkat naik dan terpilih sebagai pemenang Asia Pacific Enterprise Awards 2023 dalam kategori Fast Enterprise Award.

Menurut Pengarah Pemasaran AL FARO, Muhammad Irfan, Fasha Sandha sebagai dutanya memberi lebih impak dalam perniagaan mereka.

IKLAN

“Fasha Sandha pelakon yang memberi pengaruh sangat besar kepada masyarakat tempatan dan secara tidak langsung jenama ia pantas diperkenalkan dengan lebih meluas.

“Ini adalah jalinan pertama kami tetapi Fasha sudah memberi impak yang kuat terhadap jenama Al FARO.

“Saya berbesar hati Fasha menjadi sebahagian keluarga kami dan kami percaya tidak semua selebriti yang dilantik sebagai duta sesebuah produk bersungguh-sungguh mempromosikan jenama yang diwakili kepada umum seperti yang dilakukan Fasha,” ujarnya.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini