Bakal menggabungkan barisan pelawak-pelawak ‘papan atas’ daripada Malaysia dan Indonesia, Ifix Studio dan Mesaton Ventures berbesar hati untuk menganjurkan Konsert Muzika Lawak Nusantara yang bakal berlangsung pada 19 Ogos 2023 bertempat di Stadium Malawati, Shah Alam.

Para peminat berpeluang menyaksikan persembahan daripada pelawak-pelawak hebat Indonesia dengan lebih dekat seperti Sule, Aziz Gagap dan Rina Nose.Rina Nose Antara Yang Bakal Gamatkan Stadium Melawati, Konsert Muzika Lawak Nusantara Satukan Dua Negara

Bukan setakat itu, kemunculan semula kumpulan-kumpulan lawak tempatan yang sebelum ini memilih untuk berehat seketika iaitu Bocey dan Zero turut akan menggamatkan lagi suasana konsert itu nanti.

Pengarah Mesaton Ventures, Azroy berkata, objektif utama penganjuran konsert ini adalah untuk memberikan penghargaan kepada pelawak disamping mengukuhkan lagi industri komedi antara kedua-dua negara.

Rina Nose Antara Yang Bakal Gamatkan Stadium Melawati, Konsert Muzika Lawak Nusantara Satukan Dua Negara Rina Nose Antara Yang Bakal Gamatkan Stadium Melawati, Konsert Muzika Lawak Nusantara Satukan Dua Negara

“Kami mahu menghargai pelawak-pelawak dari Malaysia dan Indonesia di mana, pelawak menjadi pemain industri yang dilihat hanya mengisi slot-slot kecil di kaca TV.

IKLAN

“Tujuan utama penganjuran Konsert Muzika Lawak Nusantara adalah bagi mengetengahkan gabungan pelawak ini, sekaligus ingin menjadikan acara ini sebagai satu fenomena untuk industri komedi di antara kedua-dua negara.

“Secara tidak langsung, gabungan ini juga akan menyatu serta mengukuhkan lagi ikatan antara kedua-dua negara,” katanya kepada MH.

“Konsep yang akan kami bawakan juga amat berbeza dengan konsert-konsert lawak yang pernah diadakan sebelum ini. Kita tidak akan hanya menjurus kepada sketsa dan nyanyian semata-mata.

IKLAN

“Banyak lagi elemen kejutan yang akan kami persembahan ketika konsert itu nanti. Saya menjanjikan sketsa-sketsa yang akan dibawakan ketika konsert itu nanti tidak pernah dipertontonkan di mana-mana,” ulasnya.

Sementara itu, pengacara terkenal, Datuk AC Mizal diberikan kepercayaan untuk mengemudi konsert yang bakal berlangsung selama dua jam itu.

Rina Nose Antara Yang Bakal Gamatkan Stadium Melawati, Konsert Muzika Lawak Nusantara Satukan Dua Negara Rina Nose Antara Yang Bakal Gamatkan Stadium Melawati, Konsert Muzika Lawak Nusantara Satukan Dua Negara

IKLAN

Menurut AC Mizal, hos juga merupa elemen yang penting bagi memastikan energi konsert ini sentiasa berada ditahap tertinggi.

“Saya lebih suka barisan pelawak ini tidak boleh dikawal kerana ia akan memudahkan saya untuk menghidup pelbagai suasana ketika konsert itu berlangsung nanti.

“Saya akan pastikan penonton akan sentiasa berada dalam momentun tertinggi kerana ini merupakan konsert yang terbuka dan kurang pantang larangnya.

Tiket Konsert Muzika Lawak Nusantara telah mula dijual pada harga RM128 (Blue Zone), RM188 (Purple, Yellow & Red Zone), RM328 (VIP) & RM368 (VVIP).

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI