“Tak Kisah Gemuk Sekarang, Lepas 44 Hari Boleh Jadi Hot Mama Balik,”- Tahniah! Beby Maembong Hamil Anak Kelima

Kakak kepada Emma Maembong iaitu Beby Maembong berkongsi berita gembira apabila dia kini hamil anak kelima yang sudah mencecah usia enam bulan.

Menurut pemilik nama penuh Nurulaini Ismail, berat badannya kini mencecah 72kg, namun tidak terlalu tertumpu pada badannya, sebaliknya lebih fokus pada kesihatan kandungannya.

“Xpe lah.. Nak cakap gemok pon gemok laaa… Janji @bebyeejunior sihattt… Berat badan pon dah cecah 72KG ni, br 26minggu @ 6bulan.

“I ni jenis enjoy my pregnancy.. makan je no DIET. Dalam pantang nti kita pasang body balikkk.. kejap je nak Lerntiq balik dgn @lerntiq_hq. Sebab tu tiap kali pregnant mesti kembang.

“Time pregnant ni xpayah stresskan diri diet2 bagai.. bedal jewww sbb 44hari shj dah Lerntiq balik.

Xpercaya bulan 9 tgok progress beby. Ntah2 time tu dah 80kg,” kongsinya.

IKLAN

Dalam pada itu, Beby,31, mendedahkan berat badannya pernah mencecah 86kg saat hamil anak sebelum ini.

Sbb masa mengandung ank sebelum ni berat sy cecah 86kg.

“Bagi wanita yang masa mengandung jaga body, jaga makan and berat tak naik mendadak tu, senang la ckp sekejap kurus.. Tapi kalau yg jenis mcm i ni?.

“Naik sampai 32kilo ingat senang ke nak kurus balik? Sebab tu lah ramai yang gemok lepas bersalin… Salah guna produk mmg kirim salam lah nak kurus,” tulisnya.

Tidak terlalu bimbang mengenai berat badannya kini, Beby yakin bahawa bentuk badan ideal kembali selepas 44 hari berpantang.

Beby xkesah gemok sekarang.. sbb beby tau 44hari boleh jadi hot mama balik,” selorohnya.

View this post on Instagram

Xpe lah.. Nak cakap gemok pon gemok laaa… Janji @bebyeejunior sihattt… Berat badan pon dah cecah 72KG ni 🤣🤣 br 26minggu @ 6bulan. . I ni jenis enjoy my pregnancy.. makan je no DIET😁😁dlm pantang nti kita pasang body balikkk.. kejap je nak Lerntiq balik dgn @lerntiq_hq. Sebab tu tiap kali pregnant mesti kembang 😅. . time pregnant ni xpayah stresskan diri diet2 bagai.. bedal jewww sbb 44hari shj dah Lerntiq balik. . Xpercaya bulan 9 tgok progress beby. Ntah2 time tu dah 80kg 🤣. . Sbb masa mengandung ank sebelum ni berat sy cecah 86kg. . Bagi wanita yang masa mengandung jaga body, jaga makan and berat tak naik mendadak tu, senang la ckp sekejap kurus.. Tapi kalau yg jenis mcm i ni?. Naik sampai 32kilo ingat senang ke nak kurus balik? Sebab tu lah ramai yang gemok lepas bersalin… Salah guna produk mmg kirim salam lah nak kurus. . Beby xkesah gemok sekarang.. sbb beby tau 44hari boleh jadi hot mama balik 🥰. . SlimDollz has reborn as @lerntiq_hq 🎉. . #lerntiq #pkp #DuyungSecekak #duyungkerengga #mco #perintahkawalanpergerakan #bengkungbersalin #BebyMaembong #SlimDollz #BengkungBebyMaembong #bengkung #bengkungmoden #bengkungmurah #slimming #bebflava #bebydollz #bebydollzchocolateslimming #bebyee #LerntiqBebyMaembong #DuyungLentiq #jomcantik #nakkurus #kuruscantik #kurus #cherryberryjelly

A post shared by MERMAID 🧜🏻‍♀️ (@beby_maembong) on

IKLAN

Untuk rekod,Beby dan suaminya, Nazri berkahwin pada 2008 dan dikurniakan empat orang cahaya mata.

View this post on Instagram

I love my red hair. Bila org kata "tak nak tukar color rambut ke?" My answer is"NOPE" 😌 Sebab saya selesa rambut merah.. Dah 3tahun rambut merah.. Biar la saya dgn apa yg saya dan suami suka k.. Jangan nak pertikai kan 😘😘 respect each other decision ❤️. . . 🧜🏻‍♀️🧜🏻‍♀️XOXO sayang semua. . @slimdollz_hq. @bebflava_hq. @nazry_84. . . #bebflava #DuyungSecekak #duyungkerengga #mermaidhair #mermaidmalaysia #duyungmalaysia #bengkungbersalin #BebyMaembong #SlimDollz #redhairdontcare #redhair #BengkungBebyMaembong #bengkung #bengkungmoden #bengkungmurah #slimming #aurapositif #Mermaid #mermaidlife #bebflava #bebydollz #bebydollzchocolateslimming #bebyee #motivation #believeinyourself #mermaidlove #mermaids #mermaidsquad #DuyungLentiq

A post shared by MERMAID 🧜🏻‍♀️ (@beby_maembong) on

Foto : Instagram Beby Maembong