“Jiwa saya ‘leman’ dan peminat saya memang ramai daripada daerah luar bandar. Malah saya sudah pun cuba sampaikan lagu yang di luar kebiasaan sana, namun peminat lebih gemarkan lagu sedemikian (leman).”

Demikian respon bintang Gegar Vaganza All Stars (ASGV), Siti Nordiana terhadap komen yang diberikan juri tetapnya, Datuk Ramli MS yang menyifatkan kebanyakan peminat karya seni penyanyi itu terdiri daripada ‘peminat daerah’.

Siti Nordiana atau lebih mesra disapa Nana berkata, peminat yang sentiasa menyokong kerjayanya memang gemar mendengarkan dia menyanyi lagu-lagu mendayu atau leman sejak dahulu.

Malah, genre berkenaan juga cukup dekat dengan dirinya.

IKLAN

“Saya akui yang saya memang suka nyanyi lagu sebegini sebab ia kena dengan jiwa saya. Mudah bagi saya nak bawa lagu mendayu. Kalau genre lain, kena buat banyak usaha sikit, nak masuk dengan groove dan sebagainya,” katanya kepada MH.

Siti Nordiana Mengaku ‘Lagu Leman’ Jiwa Dirinya & Miliki Ramai Peminat Dari Daerah Luar BandarSiti Nordiana Mengaku ‘Lagu Leman’ Jiwa Dirinya & Miliki Ramai Peminat Dari Daerah Luar Bandar Siti Nordiana Mengaku ‘Lagu Leman’ Jiwa Dirinya & Miliki Ramai Peminat Dari Daerah Luar Bandar Siti Nordiana Mengaku ‘Lagu Leman’ Jiwa Dirinya & Miliki Ramai Peminat Dari Daerah Luar Bandar Siti Nordiana Mengaku ‘Lagu Leman’ Jiwa Dirinya & Miliki Ramai Peminat Dari Daerah Luar Bandar

IKLAN

Dalam pada itu, Nana turut mengulas mengenai komen semangat yang turut diberikan Hetty Koes Endang sejurus dirinya selesai membuat persembahan.

IKLAN

“Bonda dua minggu lepas memang ada berikan komen ‘pedas’ pada saya. Tapi komen itulah membuatkan saya kini mahu ‘fight’ dengan diri sendiri. Tak kanlah kita asyik nak rasa ‘stage fright’, rasa takut dan sebagainya.

“Jadi saya cuba cabar diri untuk membuat persembahan di pentas ini. Supaya tak rasa gementar sangat, apatah lagi bertanding dengan semua nama yang besar,” katanya lagi.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI